RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Вимагають вибачень за брехню: в "Укрлендфармінг" звернулися до директора НАБУ Ситника

Олег Бахматюк, власник групи компаній "Укрлендфармінг" і "Авангард", відповів директору НАБУ Артему Ситнику на його виступ у ВРУ, розповів про причини його можливого звільнення і закликав президента його звільнити.

Про це повідомляють "Українські новини".

Відповідь Бахматюка на виступ Ситника в Раді був опублікований на сайті "Укрлендфармінг". Ситник назвав акції протесту проти себе "проплаченими": "Ситник перед депутатами, в спробі виправдань, однією з причин звільнення назвав без доказів, без рішення суду справу, якою він безпідставно переслідує компанію більше чотирьох років. Ситник забув сказати, що справу в змові з ним було незаконно порушено колишнім заступником генпрокурора Касько. Упевнений, він понесе відповідальність, як і Ситник", - йдеться в заяві.

Бахматюк вважає, що ситуація абсурдна: "Ми хочемо конструктивно вирішити питання з виплатою заборгованості державі, пропонуємо виплатити 8 млрд грн за допомогою реструктуризації. Пропонуємо гроші в бюджет - нас намагаються знищити і продати уламки компанії за копійки, як робить Фонд гарантування вкладів. НАБУ, яке є одним з найбільших одержувачів бюджетних коштів серед силових органів, знищує одного з найбільших платників податків. Країна на них витрачає величезні кошти".

Бахматюка обурило, що людей, які протестують проти директора НАБУ під ВРУ, той перед депутатами назвав "проплаченими".

"Це працівники агрохолдингу, які втретє виходять з протестами. Це люди праці, які в складних умовах вийшли з вимогою зберегти робочі місця в компанії, яка за три роки сплатила до держбюджету 7,7 млрд грн податків. Ситник і Касько були споживачами бюджету , які нічого створюють і не приносять користі державі. Ситник ображає людей, які чесно працюють і відстоюють свої права", - заявляє Бахматюк.

Бахматюк звернувся до Ситника з вимогою вибачитися перед 27 тисячами працівників компанії і їх сім'ями за образи з трибуни парламенту.

"Припиніть знищувати компанію через помсту, призначати винних. Вашою помстою змушені займатися 40 детективів - третина бюро! Ви звинувачуєте мене в своєї відставці? У вашій відставці винні ви: через жадібність, корупцію і шкоду, яку приносите Україні", - заявив він.

Бахматюк від свого імені і працівників компанії закликав президента звільнити Ситника, визнаного судом корупціонером, як людину, що знищує важливе для економіки України підприємство.

"Звільніть корупціонера, який знищує підприємство, не дає можливості отримати 8 млрд грн державі. Гірше буде, якщо ви переконаєтеся в шкоді від цих людей для країни, коли компанія буде в уламках. Ми хочемо принести державі 8 млрд грн, хочемо продовжувати платити податки, зберегти робочі місця і створити нові. Просимо нас вислухати і готові до конструктивного діалогу в інтересах держави", - пише Бахматюк.

Олег Бахматюк - акціонер агрохолдингу, групи компаній "Укрлендфармінг" і "Авангард", які є одними з найбільших агровиробників і платників податків в Україні. Восени 2019 року НАБУ відкрило так звану справу Писарука-Бахматюка, яка стосується отримання рефінансування НБУ VAB Банком під час кризи в Україні в 2014 році. Висновки експертиз, ФГВФО і заяви НБУ спростовують звинувачення, висунуті Бахматюку, а Ситника в ЗМІ звинувачують в особистій помсті Бахматюку за справу про корупцію - головним свідком у суді над директором НАБУ був радник сестри Бахматюка.