RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

Прокурор Ковальов програв в першому ж суді у справі будівництва футбольних майданчиків

Кримінальне провадження Нацполіціі щодо заводу "ФФУ Продакшн" почало розвалюватися буквально на першому ж судовому засіданні. Позицію і вимоги прокурора Івана Ковальова у справі суд визнав необґрунтованими і відмовив у задоволенні його клопотання про заставу розміром в 100 млн грн.

Про це пише видання "Коментарі" з посиланням на журналіста Валерія Новобранця.

Таким чином, висунуті директору "ФФУ Продакшн" Андрію Бондаренку претензії вже на старті "зазнали фіаско", підкреслює журналіст.

"Поки констатуємо, що у сторони звинувачення з самого початку щось пішло не так", - зазначає Новобранець, адже суд не став застосовувати до Бондаренка ніякого запобіжного заходу і ніяких матеріальних санкцій.

"... це фіаско боку звинувачення. Або профнепридатність представника прокуратури. Як хочете ...", - додав журналіст.

Нагадаємо, що Нацполіція і НАБУ розслідують справу про будівництво футбольних майданчиків вже майже два роки. За цей час було проведено чотири експертизи, три з яких - уповноваженими державними структурами. Але жодна з них так і не встановила збитки внаслідок будівництва в Києві заводом "ФФУ Продакшн" понад 50 нових міні-полів.

Однак, у справі Нацполіціі буквально напередодні з'явилася наспіх "проведена" п'ята експертиза.

"... в справі Нацполіціі (через більш ніж рік слідства) терміново з'являється п'ята експертиза від приватної "контори", яка лягає в основу претензій. Там говориться про нібито нанесення збитків державі в розмірі 9,4 млн грн на будівництві спортмайданчиків в Києві. Але тут же є докази від замовника послуг "ФФУ Продакшн", які вказують на економію бюджетних коштів столиці в розмірі 12 млн грн на проект. Навіть якщо врахувати експертизу від приватної фірми, то виходить, що економія поглинає "збитки", і "ФФУ Продакшн" щонайменше, але все-таки не дозволило замовнику переплатити 2,6 млн грн ", - заявили з цього приводу на самому заводі "ФФУ Продакшн" і додали, що за фальсифікацію "футбольної справи" всі причетні "понесуть відповідальність".

Втім, нестикування зі "збитками" не єдина діра в процесуальних документах прокурора Івана Ковальова.

Ще одна криється в реальній вартості футбольних майданчиків, побудованих "ФФУ Продакшн". Вона, як підтверджують матеріали справи, становить трохи більше 1,2 млн грн за одне поле і є мінімальною по Україні. Ціни інших підрядників, які приймають участь в держпрограмі будівництва футбольних міні-майданчиків, стартують від 1,45 млн грн і вище.

Додамо, раніше журналіст Костянтин Андріюк підтвердив зв'язок між прокурором Ковальовим і депутатом від ОПЗЖ Григорієм Мамкой. Останній, як відомо, входить до ТСК ВР з вивчення "футбольної справи" і "працює" на інтерес свого однопартійця Григорія Суркіса.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Бізнес
Теги: