RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

Stolitsa Group завершує купівлю контрольного пакету ринку "Столичний" – заява компанії

Група компаній Stolitsa Group має намір звернутися до Антимонопольного комітету України з заявою щодо надання дозволу на набуття контролю над компанією "Ринок сільськогосподарської продукції "Столичний".

Про це йдеться у заяві Групи компаній Stolitsa Group.

Група компаній Stolitsa Group протягом трьох місяців завершить придбання 54,25% статутного капіталу Товариства з обмеженою відповідальністю "Ринок сільськогосподарської продукції "Столичний", у зв’язку з чим звертається до АМКУ з заявою щодо надання дозволу на набуття котролю у відповідності до вимог законодавства.

У січні 2019 року група компаній Stolitsa Group підписали з Олександром Стельмахом, який є бенефіціарним власником 54,25% статутного капіталу Товариства з обмеженою відповідальністю "Ринок сільськогосподарської продукції "Столичний", угоду щодо викупу належної йому частки.

Метою викупу у компанії називають розширення напрямків діяльності, оздоровлення фінансово-господарського становища ринку сільськогосподарської продукції "Столичний", а також реструктуризацію боргів підприємства.

Зміна мажоритарного власника ринку "Столичний" не вплине на працівників, контрагентів, орендарів торгівельних площ та кліентів ринку, зазначають в компанії.

Товариство з обмеженою відповідальністю "Ринок сільськогосподарської продукції "Столичний" - це сучасний об’єкт оптової торгівлі, який реалізований у форматі багатофункціонального логістичного комплексу. У лютому 2020 року група компаній Stolitsa Group придбала 22,50% статутного капіталу Товариства з обмеженою відповідальністю "Ринок сільськогосподарської продукції "Столичний" і розробило план фінансового оздоровлення підприємства у зв’язку з наявними борговими зобов’язаннями (санації). За результатом виконання домовленостей з Олександом Стельмахом, як бенефіціарним власником 54,25% статутного капіталу ринку "Столичний", група компаній Stolitsa Group володітиме 76,75% капіталу ринку.

Станом на лютий 2020 року ринок сільськогосподарської продукції "Столичний" мав заборгованість перед кредиторами у розмірі 235 млн грн.

У березні 2020 року ринок "Столичний" збільшив кредиторську заборгованість компанії на 175 млн грн, що загалом складає 412 млн грн.