RU  UA  EN

Середа, 26 червня
  • НБУ:USD 40.40
  • НБУ:EUR 43.15
НБУ:USD  40.40
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 червня

Всі новини

Земельно-культурний дерибан: у чому звинувачують нового міністра культури Ткаченко

Новий міністр культури Олександр Ткаченко має намір захопити держпідприємство "Укркінохроніка", щоб оголосити його банкрутом і забудувати майже 2 га землі на столичному Печерську житловими будинками.

Про це йдеться в статті, опублікованій на порталі delo.ua.

Як відомо, до призначення міністром Ткаченко очолював комітет ВР з питань гуманітарної та інформаційної політики. 20 травня на виїзному засіданні комітет розглянув стан справ на двох ДП - Київській студії хронікально-документальних фільмів "Укркінохроніка" та "Національна кінематека України"

За даними аналітичної системи Youcontrol, після цього засідання було розпочато процедуру банкрутства "Національної кінематеки України". Це держпідприємство перебуває поруч зі станцією метро "Лісова". У тому районі вже ведеться скандальне будівництво ТРЦ, що однозначно вказує на привабливість цих територій для забудовників.

"Якби не спротив колективу і керівництва "Укркінохроніки" намірам Олександра Ткаченка та члена його комітету Павла Сушко (фракція" Слуга народу ") довести до банкрутства держпідприємство, по" Укркінохроніці "теж вже була б оголошена процедура банкрутства", - йдеться в статті.

При цьому Міністерство культури продовжує блокувати інвестдоговір, який "Укркінохроніка" уклала з приватним інвестором ще в 2004 році. Хоча весь цей час інвестор, згідно з договором, продовжує фінансування витрат і погашення боргів держпідприємства.

На новій посаді Ткаченко отримав всі повноваження з управління державними кіностудіями. Не виключено, що він продовжить педалювати питання банкрутства "Укрхроніки". Як не виключено і те, що, користуючись службовим становищем, Ткаченко віддасть більшу частину держзамовлень саме на "Одеську кіностудію", співвласником якої він є (частка 25%).

Партнером Ткаченка і ще одним співвласником "Одеської кіностудії" є девелопер-забудовник (SAGA Development) Андрій Вавриш.

На думку журналістів, мета Ткаченка і Вавриша - домогтися банкрутства "Укркінохроніки", щоб потім з величезною вигодою для себе забудувати 2 га землі в центрі Києва.

До слова, ЗМІ не раз згадували, що Андрій Вавриш близький друг Андрія Богдана, екс-глави Офісу президента. Можна сказати, що напередодні виборів мера Києва сформувалася організована політична група (ОЗГ) Богдана-Вавріша-Ткаченка. Група Богдана відчуває неприкрите бажання повернутися до влади, щоб можна було заробити на дорогої столичної землі.