RU  UA  EN

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

29 квітня

Всі новини

Рябошапка може похвалитись знищенням 37 підприємств і втратою 1,5 млрд для бюджету - "Укрлендфармінг"

В групі компаній "Укрлендфармінг" Олега Бахматюка прокоментували заяву колишнього генерального прокурора Руслана Рябошапки щодо нібито затягування справи НАБУ проти акціонера компанії: переслідування компанії за абсурдними звинуваченнями вже призвело до звільнення 13 000 людей, закриття 37 підприємств і 1,5-мільярдним втратам для бюджету, а сам Рябошапка тепер боїться згадувати прізвище головного обвинувачуваного - Олександра Писарука.

Про це повідомляють Українські новини з посиланням на заяву "Укрлендфармінг" на сайті компанії.

Колишній генеральний прокурор України Руслан Рябошапка в інтерв’ю "Бабель" заявив, що новий генпрокурор "блокує провадження щодо колишнього власника VAB банку Олега Бахматюка". Колишній чиновник заявляє, що його наступниця ніби не дає НАБУ довести справу проти акціонера "Укрлендфармінгу" до вироку.

"Саме з благословення пана Рябошапки його заступник Віталій Касько з порушенням вимог КПК і процесуальних термінів підписав незаконну постанову і відновив давно розслідувану кількома правоохоронними органами і закриту рішеннями судів справу. Справу, яка не може бути доведена до обвинуваченого вироку саме за абсурдністю обвинувачень і явною замовністю", - зазначають в одному з найбільших українських агрохолдингів.

"Заява пана Рябошапки викликає здивування ще й тому, що справа була відкрита в першу чергу проти колишнього в.о. голови НБУ Олександра Писарука, але пан Рябошапка про це соромиться згадувати. Адже він напряму заявляє, що хоче повернутися в крісло генпрокурора і розраховує на підтримку Заходу. А обвинувачення проти Писарука, колишнього співробітника МВФ, банкіра з репутацією в західних колах, обвинувачення, які НАБУ з подачі Рябошапки так і не спромоглося довести, є тим незручним моментом, який експрокурор намагається обійти у бажанні повернутися до раніше займаної посади, - йдеться у заяві. - Незаконно відновлена правою рукою Рябошапки паном Каськом справа, яку ні Рябошапка, ні Касько навіть не читали, розвалюється: Олександра Писарука за 1,5 роки так званого "слідства" працівники НАБУ допитали аж один раз, і не отримавши жодних підтверджень підозрам у справі, втратили інтерес до розслідування".

На думку компанії, Рябошапка свідомо не згадує прізвище Писарука, а натомість згадує тільки прізвище Бахматюка, тому що намагається прикрити власні процесуальні помилки.

"Натомість Руслан Рябошапка на пару з директором НАБУ Артемом Ситником може похвалитись знищенням 13 000 робочих місць компанії "Укрлендфармінг", акціонером якої є Олег Бахматюк. Може похвалитись зупиненим виробництвом на 37 підприємствах. Може похвалитись втратами для бюджету, який недоотримав 1,5 млрд грн податків. Може похвалитись закритими фермами, в тому числі - унікальними племінними виробництвами. Може похвалитись закритими птахофабриками. Може похвалитись падінням ВВП через скорочення виробництва. Може похвалитись стрімким зростанням цін на харчові продукти внаслідок своїх незаконних дій".

Справа проти Олександра Писарука і акціонера "Укрлендфармінгу" Олега Бахматюка була відкрита через обвинувачення у нібито нецільовому використанні коштів рефінансування, наданих НБУ VAB банку в 2014 року. Висновки експертиз, перевірок ФГВ і заяви НБУ підтверджують, що кошти рефінансування були витрачені за прямим призначенням – їх отримали вкладники банку.