RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 40.00
НБУ:USD  39.80
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Найбільший європейський інтернет-магазин автозапчастин AUTODOC відкрив офіс в центрі Одеси

новини компаній

Одеський офіс найбільшої європейської e-commerce платформи автомобільних запчастин AUTODOC відкрився в новому сучасному будинку на перетині пров. Маяковського і вулиці Гоголя.

Тут розмістяться до 1000 співробітників Global Business Share Center, які будуть обслуговувати процеси інтернет-платформи.

За словами співзасновника компанії Макса Вегнера, Одеса - європейське місто, яке приваблює хорошими умовами, як для ділової активності, так і для відпочинку.

"Одеса - місто з європейським минулим і європейським майбутнім. Я дуже сподіваюся, що з відкриттям нового офісу AUTODOC Одеса зробить ще один крок назустріч цьому майбутньому. У цьому місті добре працювати і добре відпочивати. У Одеси великий потенціал і ми раді розвивати його разом з вами", - заявив він.

Важливість події відзначив віце-мер Одеси Павло Вугельман: "Для Одеси дуже важлива ця подія. Ми завжди славилися своїм духом підприємництва, у нас відкрито багато офісів міжнародних компаній, але відкриття в період пандемії офісу AUTODOC - це дуже символічно і дуже важливо. Нам приємно, що ваша компанія приділяє багато уваги соціальній відповідальності".

Честь перерізати червону стрічку разом з керівництвом компанії і віце-мером випала Надзвичайному і повноважному послу Німеччини Анке Фельдгузен, яка для цього приїхала з Києва. За словами дипломата, сучасна Україна потребує інвестицій, особливо в період пандемії.

"Ви одна з найдинамічніших компаній Європи, у вас 4 тисячі співробітників. Відкривши тут офіс, перенісши компанію в Україну, ви стали одним з найбільших роботодавців Одеси. Інвестувати - це непроста справа, але Україна потребує інвестицій. Ми знаємо, що в планах компанії збільшувати інвестиції, побудувати сучасний готель і марину. Тому можете розраховувати на нас, щоб ви відчували себе в Одесі, як вдома, в Німеччині. Наша торгова палата буде з вами у всіх ваших інвестиційних проектах", - зазначила Анка Фельдгузен.

Глава правління німецько-української торгово-промислової палати Олександр Маркус зазначив, що відкриття офісу AUTODOC - хороший сигнал для німецьких бізнесменів: "Завдяки AUTODOC ми можемо показати інвесторам, що в Україні можна і потрібно займатися бізнесом. Це наше завдання налагоджувати відносини між українськими та німецькими компаніями. І подібні приклади - найкраща ілюстрація того, що Україна готова приймати інвестиції".

За короткий термін інтернет-магазин став найбільшою європейською платформою для пошуку автозапчастин - аналогом Amazon для автолюбителів. Каталог компанії включає 3,7 млн запчастин для легкових і вантажних автомобілів. Центральний офіс знаходиться в Берліні. В Україні представництво відкрилося в 2017 році. В 2019 було засновано ТОВ "Автодок Юкрейн". Згідно з прогнозами, в 2021 оборот компанії складе більше 1 млрд євро. У 2020 через інтернет-портал було куплено більше 50 млн автотоварів на суму 840 млн євро. У планах засновників компанії не тільки збільшувати штат своїх співробітників за рахунок українських програмістів, а й інвестувати дивіденди в готельний бізнес Одеси і України із залученням міжнародних готельних операторів.