RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

В "Інтерпайпі" розповіли, як готуються до складної зими в енергетиці

Підприємства, що входять до української промислової компанії "Інтерпайп", вимушені залишатися на існуючій схемі постачання електроенергії та повністю залежати від стану енергосистеми України та, головним чином, від стану мереж "Укренерго".

Про це в інтерв’ю "Інтерфакс-Україна" повідомив генеральний директор "Інтерпайпа" Андрій Коротков.

"Ми розуміємо, що ситуація може повторитися, тому "Інтерпайп" вживає заходів щодо створення резервів напівфабрикатів. Війна дала безліч прикладів, коли виникали незвичайні ситуації і потрібно було якнайшвидше знаходити рішення, перебудовуватися та діяти в нових умовах", - сказав він.

Гендиректор компанії повідомив, що підвищення прайс-кепів на всіх сегментах ринку електроенергії з 1 липня призвело до зростання середньої ціни на електроенергію приблизно на 15%.

"Це суттєве зростання! Ми змінили графіки роботи заводу "Інтерпайп Сталь" як основного споживача електроенергії всередині компанії. Тим самим, завдяки зміні графіків роботи та припиненню роботи в найдорожчі вечірні години ми не так сильно збільшили свої витрати на електроенергію", - констатував Андрій Коротков.