RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

5 травня

Всі новини

Верховний Суд відклав розгляд позову Parimatch до ЗМІ через розслідування зв'язків букмекера з РФ

Верховний Суд у складі Касаційного господарського суду переніс розгляд позову афілійованої з Parimatch компанії Rillius Holding Limited, BTB Betlab Holdings до інформаційного агентства РБК-Україна через матеріал-розслідування про можливі зв'язки букмекера з Російською Федерацією на 23 січня.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на із судового реєстру.

Попереднє засідання відбулося 19 грудня. Судовий процес Parimatch проти журналістів триває з серпня 2022 року.

25 липня 2023 року Parimatch програв суд в апеляційній інстанції, після чого рішення набуло чинності. Згідно з ним, суд підтвердив правдивість інформації в журналістському розслідуванні зв'язків Parimatch з Росією.

У березні 2023 року президент України Володимир Зеленський підписав указ про санкції проти низки російських букмекерських контор. До списку санкцій потрапило кілька структур букмекерського бренду міжнародної холдингової компанії "Parimatch".

Як писали журналісти, "до структури компаній Parimatch Tech належать компанії, створені громадянами Російської Федерації".

У Службі безпеки України зазначили, що встановлюватимуть зв'язки цих компаній із фірмами, які потрапили під українські санкції. Комісія з регулювання азартних ігор та лотерей звернулася до апарату Ради національної безпеки та оборони та правоохоронних органів через спроби Parimatch обійти санкції за зв'язки з Росією.