RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Який внесок роблять приватні компанії на допомогу дітям в Україні — дослідження

Понад 1758 дітей постраждали в Україні внаслідок повномасштабного вторгнення РФ, вони пережили розлуку з членами сім'ї, втрату близьких, і потребують допомоги.

Про те, як приватний бізнес допомагає українським дітям, — йдеться в матеріалі "Апострофа".

Зокрема, за підтримки Ощадбанку та Visa побудували простір-укриття у Снігурівському ліцеї на Миколаївщині. 1,5 млн грн зібрали в рамках акції "Подаруй укриття дітям". Від кожної транзакції карткою Visa Ощадбанк перераховували 1 грн на ремонт укриття школи у деокупованій Снігурівській громаді. До проєкту долучилися партнери з посольства Литви та компанії Rehau.

Також відкрили смартукриття CLUST Space за $400 тис. Донором стала міжнародна інвестиційна компанія Freedom Holding Corp. Також запустили Space Smart Shelter у бібліотеці КПІ ім. Сікорського, в якому встановили автономне живлення, облаштували кімнати, ігрову зону, інклюзивні вбиральні. Крім цього, Холдинг став донором простору Freedom Space. Freedom Holding Corp. перерахувала на проєкт БФ "Допоможемо разом" ім. Андрія Богданця 3 млн євро для оновлення 30 укриттів.

У Львові реалізували проєкт Shelter Link для забезпечення укриттів у школах і дитсадках доступом до інтернету. Люксоптика з UNITED24 долучилася до збору на відбудову школи в Мар'янівці. METRO Україна в рамках акції "METRO з українцями для дітей" передала медобладнання "Охматдиту". Працівник SoftServe взяв участь у боксерському матчі, зароблені кошти передав БФ "Open Eyes", на які закупили медичне обладнання для дітей з інвалідністю у дніпровській лікарні.

У рамках ініціативи "Дорога добра" за підтримки "Фонду Маші" та мережі "АЗК WOG" зібрали кошти на діагностичне обладнання в лікарні Запоріжжя, Харкова та Одеси. Freedom Finance Europe, європейський підрозділ Freedom Holding Corp, перерахувала 300 тис. євро фонду "Твоя опора", гроші витратили на медобладнання в дитячих лікарнях Київської, Миколаївської та Дніпропетровської областей. Інвестиційний холдинг перерахував 2 млн євро на авто швидкої допомоги через UNITED24, про збір оголосила Перша леді Олена Зеленська. Міжнародна група Креді Агріколь передала медобладнання на 2,5 млн грн через БФ "Твоя опора" для дитячої лікарні у Львові. ТРЦ Respublika Park передав медобладнання "Охматдиту". "МХП — Громаді" і "Охматдит" реалізовують проєкт "Скарбничка здоров'я" для обстеження дітей з Маріуполя, Харкова, Миколаєва.

Freedom Holding Corp. спрямувала 270 тис. євро до БФ "Діти Героїв" для допомоги дітям, які втратили батьків унаслідок війни. Growe перерахувала понад 450 тис. грн, до кінця року надасть БФ "Твоя опора" ще 2 млн грн. Японська "NTT Group1" виділила $1 млн для цифрового освітнього середовища. Лідер в галузі енергетики в ЄС Getec пожертвував чверть млн євро БФ "Рідні", що допомагає дітям-сиротам і постраждалим від війни. ПриватБанк та Save Ukraine провели акцію для дітей, які втратили батьків через війну. Save Ukraine подарувала дітям-сиротам рюкзаки та придбали планшети. Vodafone передала 3 млн грн на фіндопомогу і техніку дітям, які втратили батьків внаслідок бойових дій, проєкт реалізували з БФ "Діти Героїв".

Агенція Rocketmen реалізувала марафон "Схвильовані" — бренди за донат отримували візуали, зібрані 100 тис. грн агенція спрямувала БФ "Діти Героїв". У 2023 МБФ "Українська фундація громадського здоров'я" у рамках проєкту SupportMe започаткувала ініціативу для допомоги дітям у складних життєвих обставинах. У жовтні 2023 доєдналася Secure Trust Bank, і передала дітям ВПО ноутбуки. Онлайн-магазин Answear зібрав 93 тис. євро для постраждалих від війни дітей. 5% виручених коштів компанія щомісяця передавала БФ "Голоси дітей" на реабілітацію дітей з інвалідністю та підтримку родин, які втратили близьких.

"Свідомі міжнародні та українські бізнеси докладають максимальних зусиль для наближення Перемоги, а крім того, намагаються захистити українських дітей та дбають про довкілля, аби нові покоління жили щасливо в Україні майбутнього", — йдеться в матеріалі.