RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.55
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.55
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

Всі новини

Перші в історії торги електроенергією на біржі відбудуться 27 червня

Аукціонний комітет прийняв регламент проведення торгів електроенергією за двосторонніми договорами виробництва державних Національної атомної енергогенеруючої компанії "Енергоатом" та Приватного акціонерного товариства "Укргідроенерго", перші торги будуть призначені на 27 червня на майданчику Української енергетичної біржі.

Про це повідомляють "Українські новини".

Організація електронних аукціонів необхідна для реалізації механізму PSO, який гарантує низькі ціни на електроенергію для населення.

За словами генерального директора Української енергетичної біржі Олександра Коваленко, торгова площадка і учасники готові до проведення торгів.

"Навчання пройшли близько 200 учасників торгів, в тому числі і представників національних виробників: "Енергоатому", "Укргідроенерго", "Центренерго" та ін.", - зазначив Коваленко.

Він додав, що торги будуть електронними і анонімними, що виключає змову між учасниками, а результати будуть публікуватися на сайті біржі, що зробить процес максимально прозорим.

Відповідно до Закону України "Про ринок електроенергії", з 1 липня в рамках другого етапу енергореформи запрацює оптовий ринок електроенергії. Реформа ринку електроенергії проводиться в рамках імплементації Україною Третього енергопакету Європейського Союзу. Метою реформи є створення конкурентного оптового і роздрібного ринків електроенергії за європейською моделлю.