RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

​У Зеленського "засекретили" газові переговори з Росією: документ

В Офісі президента України відмовилися розкрити інформацію про те, хто саме, коли і в якому форматі веде переговори з боку українського президента про постачання природного газу з Росією.

Це випливає з відповіді Офісу президента на запит "Українських новин".

У президентському Офісі проігнорували питання, чи проводить і з ким саме зустрічі або телефонні переговори по цій темі Зеленський, чи давали доручення або директиви на ведення таких переговорів уповноваженим особам або компаніям, чи отримував президент вхідні повідомлення про ведення таких переговорів з російською стороною.

"Ваш лист ... не може розглядатися як запит на інформацію, оскільки не відповідає нормам Закону "Про доступ до публічної інформації", - йдеться у відповіді.

При цьому, всупереч вимогам закону, у відповіді не уточнюється, в чому саме чиновники президентського Офісу вбачають невідповідність форми запити або включених в нього питань.

Як повідомляв "Апостроф", Росія має технічні можливості для припинення транзиту газу через Україну з 1 січня 2020 року, ще до завершення будівництва обхідного газопроводу "Північний потік-2".