RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Законодавчі зміни щодо ринку електроенергії зашкодять євроінтеграції України - Федерація роботодавців ПЕК

Законопроект про зміни на ринку електроенергії, ініційований головою комітету ВР з питань енергетики Андрієм Герусом, порушує міжнародні зобов'язання України щодо імплементації вимог Третього енергопакету ЄС і загрожує євроінтеграції країни.

Про це йдеться в зверненні Федерації роботодавців паливно-енергетичного комплексу до прем'єр-міністра України.

У Федерації стурбовані схваленням енергетичним комітетом ВР законопроекту про зміни до закону "Про ринок електроенергії" (№2236-2), який порушує взяті Україною міжнародні зобов'язання.

"Запропоновані зміни та доповнення до Закону України "Про ринок електроенергії", на думку Федерації роботодавців паливно-енергетичного комплексу України, є неринковими, завдають шкоди економіці України, негативно впливають на її імідж і можуть пошкодити подальшої євроінтеграції нашої держави", - відзначили в федерації.

Вони відзначають, що рішення про зміни були прийняті з грубим порушенням процедури імплементації вимог Третього енергопакету, який передбачає обов'язкові консультації з Віденським енергетичним офісом. Федерація закликала прем'єра ініціювати дискусію про зміни за участю представників Європейського співтовариства і запропонувати комплексне рішення, яке б підтримувало репутацію України як надійного партнера.

На засіданні Комітету ВР з питань енергетики та ЖКГ 16 жовтня було схвалено законопроект Андрія Геруса "Про внесення зміни до Закону України" Про ринок електроенергії "(№2236-2), яким пропонується скасувати можливість імпорту електроенергії з РФ, але залишити з Білорусі, а також знизити цінові обмеження на ринку електроенергії і ввести обмеження для виробників електроенергії з поновлюваних джерел.

Раніше Європейська Бізнес Асоціація висловила стурбованість тим, що важливі для енергетичної галузі законопроекти були схвалені Комітетом ВР з питань енергетики та ЖКГ з порушенням регламентних норм.