RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Зіпсує репутацію України: в ЄБРР попередили про наслідки ретроспективного перегляду "зеленого" тарифу

Ретроспективний перегляд "зеленого" тарифу, ініційований главою Комітету ВР з питань енергетики Андрієм Герусом, зіпсує репутацію України в очах іноземних інвесторів.

Про це заявив керуючий директор Європейського банку реконструкції та розвитку в країнах Східної Європи і Кавказу Маттео Патроне, передає "Обозреватель".

"Будуть жахливі наслідки. Перш за все, він зруйнує систему опціонів, яка забезпечує справедливість по відношенню до інвестицій, але більш важливо інше - зіпсована репутація України як місця для інвестицій, для іноземних інвесторів, їх у вас не так багато", - заявив Патроне.

Він акцентував, що для вирішення проблем на ринку електроенергії влада повинна вести діалог з учасниками ринку, а не використовувати в якості інструменту заходи ретроспективного зміни законодавства.

"Діалог про вирішення проблеми на ринку електроенергії повинен бути, але повинен бути дуже конструктивним на добровільній основі, і влада не повинна приймати ніяких ретроспективних заходів", - сказав патронів.

Раніше посол Норвегії в Україні Уле Хорпестад заявив, що для інвесторів стабільні умови для інвестицій - це фундаментальне питання, і вони негативно відреагують на ретроспективний перегляд "зеленого" тарифу.