RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

Всі новини

Експерт закликав Зеленського звернути увагу на зловживання на ринку електроенергії

Президенту Володимиру Зеленському необхідно звернути увагу на зловживання на ринку електроенергії, що мають ознаки корупції, інакше ситуація почне позначатися на його політичних позиціях.

Про це заявив політолог Микола Давидюк, коментуючи виведення з експлуатації понад 20% потужностей НАЕК "Енергоатом", передає "Цензор.НЕТ".

"Як тільки в.о. глави Міненерго була призначена Ольга Буславець, відома впровадженням скандальної схеми" Ротердам+ ", атомні енергоблоки почали виводитися з ринку, а на їх місце приходять виробники дорогої теплової електроенергії, що належать приватній компанії. Навмисне сприяння приватній компанії на шкоду державній, і умисне провокування підвищення цін для споживачів електроенергії - це дії, законність яких, м'яко кажучи, викликає сумніви", - вважає політолог.

"З огляду, що прем'єр-міністр також в минулому був одним топ-менеджерів приватної компанії, єдиною реальною силою, яка в цій ситуації може виступити на стороні споживачів електроенергії і не допустити безконтрольного зростання цін, є президент Володимир Зеленський. Відомо, що фракція Слуги народу в парламенті відмовилася підтримати призначення Ольгу Буславец на посаду міністра саме через її зв'язки зі скандальним "Ротердам+". Якщо президент не зверне увагу на зловживання на ринку електроенергії, ситуація почне позначатися на його політичних позиціях", - прогнозує Микола Давидюк.

Раніше ЗМІ повідомляли, що вироблення електроенергії НАЕК "Енергоатом" 21 квітня була обмежена на 21%. Замість дешевої електроенергії держкомпанії, споживалася дорога електроенергія теплової генерації, що призвело до зростання ціни на ринку РСВ майже до 1300 грн за МВт / год. При цьому ціна електроенергії НАЕК "Енергоатом" становить 567 грн за МВт / год.