RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

5 травня

Всі новини

В "Метінвесті" розповіли про мільярдні інвестиції на екопроекти за 10 років

Міжнародна вертикально інтегрована гірничо-металургійна група компаній "Метінвест" за останні 10 років направила на екологічні проекти більше $3,5 млрд і планує інвестувати на ці цілі в найближчі 5 років ще близько $0,5 млрд,

Про це повідомив її генеральний директор Юрій Риженков на прес-конференції в ІА "Інтерфакс".

Він уточнив, що протягом усіх років роботи група прагне знизити негативний вплив виробництва на навколишнє середовище. За 10 років "Метінвест" направив на екологічні ініціативи понад $3,4 млрд, майже $1 млрд - на реалізацію інвестпроектів з екологічним ефектом.

Група провела ряд заходів з модернізації виробництва підприємств для приведення у відповідність з європейськими стандартами - закрила мартени на "Азовсталі" і ММК ім. Ілліча. На "Азовсталі" виведені з експлуатації три коксові батареї, дві доменні печі і закрита аглофабрика, проведена реконструкція газоочисток доменної печі №3. На ММК ім. Ілліча виведена з експлуатації одна домна, проведена реконструкція газоочисного устаткування 3 конвертерів, проведено реконструкцію газоочисток третьої доменної печі. На ПівнГЗК проведена модернізація газоочисток обпалювальної машини Лурги 552B.

За 15 років роботи "Метінвест" вклав майже $10 млрд в модернізацію виробництва (за 10 років - $7,1 млрд).

Згідно з інформацією групи, в 2020 "Метінвест" встановив рекорд в частині інвестицій в екологічні проекти, які перевищили $200 млн. Серед найбільших екопроектів - модернізація газоочисток на аглофабриці ММК ім. Ілліча. "Метінвест" завершив ряд інвестпроектів - проект модернізації збагачувальної фабрики ЦГЗК, який почав виробництво залізорудного концентрату з вмістом заліза 70,5% і окатишів із вмістом заліза 67,5% для технології прямого відновлення заліза (DRI).

У першому кварталі 2021 група інвестувала в модернізацію виробництва $147 млн. Триває будівництво повітророздільної установки на ММК ім. Ілліча, запущений проект по згущенню відходів збагачення на ПівнГЗК. Група веде будівництво нового блоку №11 на шахті шахтоуправління "Покровське". Будівництво циклічно-потокової технології на ПівнГЗК і ІнГЗК планується завершити до кінця року.

Системна робота і інвестиції в модернізацію виробництва принесли результати: компанія знизила викиди в атмосферу на 37%, пилу - в два рази, з'єднань сірки - на 42%. Скиди у водні об'єкти зменшилися на 45%, а повторне використання відходів зросла майже на чверть. При цьому в "Метінвесті" повідомили, що в найближчі 5 років група планує інвестувати понад $0,5 млрд в екологічні проекти.

"Метінвест" є вертикально інтегрованою гірничодобувною групою компаній, що управляє активами в кожній ланці виробничого ланцюжка від видобутку ЗРС і вугілля та виробництва коксу до випуску напівфабрикатів і кінцевої продукції зі сталі, трубопрокату і рулонів, а також виробництва іншої продукції з високою доданою вартістю. Група складається з видобувних і металургійних підприємств, що знаходяться в Україні, Європі та США, має мережу продажів з охопленням всіх ключових світових ринків. Основними акціонерами "Метінвесту" є група "СКМ" (71,24%) і "Смарт-холдинг" (23,76%), які спільно керують компанією. ТОВ "Метінвест Холдинг" - керуюча компанія групи "Метінвест".