RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

​Нові правила виплати субсидій в Україні: які зміни діють з травня

В Україні з 1 травня діє новий порядок виплати субсидій. Про це в ефірі "1+1" розповів директор департаменту Міністерства соціальної політики Віталій Музиченко.

Позбавляти субсидій тепер будуть, якщо борг за комунальні послуги досяг 340 грн. Щоб повернути виплати, необхідно розрахуватися з боргами. Можна також зробити реструктуризацію або звернутися до суду.

При нарахуванні субсидій враховується тільки обсяг спожитого газу за місяць, без додаткових нарахувань постачальника. Йдеться про застосування коефіцієнтів - так зване приведення обсягів газу до стандартних умов. Музиченко зазначає, що такі донарахування в платіжках "не зовсім законні".

Представник Мінсоцполітики також зазначив, що в цьому місяці 3 млн субсидіантів виплати перерахують автоматично. Повторно нести заяви і декларації про доходи повинні внутрішньо переміщені особи, орендарі житла, і люди, які не проживають за місцем реєстрації. Також це стосується сімей, у яких змінився склад сім'ї протягом останнього року або є працездатні особи з доходами менше, ніж мінімальна зарплата.

Подати документи можна особисто, або відправивши їх поштою або електронним листом. В цьому випадку потрібно буде все одно прийти і підписати документи. Щоб оформити документи з дому, треба мати електронний підпис. Отримати його можна самостійно.

Як повідомляв "Апостроф. Економіка", З 1 травня в Україні введено в дію закон про житлово-комунальні послуги. Він змінить принцип обслуговування будинку та прибудинкової території. Також вводиться поняття абонплати за ЖКП і пеня на заборгованість зі сплати комуналки.