RU  UA  EN

Понеділок, 20 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 травня

Всі новини

У Stolitsa Group розповіли про склад учасників Дирекції з добудови об'єктів "Аркади"

З моменту підписання офіційними особами меморандуму про добудову ЖК "Патріотика", "Еврика" і "Патріотика на озерах", якими свого часу займався банк "Аркада", можна констатувати, що справа зрушила з "мертвої точки".

Про це в інтерв'ю "Апострофу" заявив генеральний директор девелопера Stolitsa Group Едуард Соколовський.

Так, він розповів про участь Stolitsa Group в проекті та склад Дирекції з добудови ЖК, якими раніше займався банк "Аркада".

"Що стосується участі Stolitsa Group, слід зазначити, що це лише одна зі сторін цього меморандуму. У цьому процесі наша компанія єдина, що володіє всім набором компетенцій. Наші фахівці не бачать технічних проблем, які не можна було б вирішити, по добудові "Патріотики" і "Еврики". Адмініструванням цих проектів буде займатися створена Дирекція з добудови, до складу якої, крім нас, увійшли: три представника інвесторів, представник компанії-виробника конструкцій для добудови будинків і представник фонду фінансування будівництва. Тому не зовсім коректно говорити, що виключно Stolitsa Group буде забудовником всіх трьох ЖК. Що стосується розвитку проекту "Патріотика на озерах", то ми розробляємо концепцію і маємо намір її реалізувати. Успішна реалізація проекту допоможе профінансувати добудову незавершених об'єктів "Аркади". Інвестори висунули умову про входження в Дирекцію, оскільки хотіли бути впевнені, що кошти будуть використані виключно на добудову об'єктів "Аркади". Ми їх розуміємо, тому цілком підтримуємо їх включення до складу Дирекції. Адже також вважаємо, що все має бути максимально прозоро, зрозуміло і підконтрольним саме Дирекції з добудови. У питанні "Патріотики" і "Еврики" Дирекція буде органом, який приймає рішення, а Stolitsa Group - інструментом, який допоможе добудувати житлові комплекси", - розповів він.

Едуард Соколовський також зазначив, що "ДТЕК Київські електромережі" поки не підписали меморандум про добудову проектів "Аркади".

"Поки залишається неясною до кінця позиція тільки однієї зі сторін - "ДТЕК Київські електромережі". Мова йде навіть не про добудову або будівництво самих ЖК, а про будівництво підстанції "Аркада" 110 кВ і лінії КПЛ 110 кВ "ТЕЦ-5", "Аркада" №1, №2 для забезпечення будинків ЖК "Патріотика на озерах" і ряду інших об'єктів електроенергії. За законодавством тут все зрозуміло. Постановою №1754 від 23.09.2020 про схвалення плану розвитку системи розподілу ПрАТ "ДТЕК київські електричні мережі" на 2021-2025 була затверджена програма розвитку. В цьому документі чітко зазначено, що "ДТЕК київські електромережі" зобов'язані до 2022 побудувати підстанцію "Аркада" і лінію КПЛ 110 кВ "ТЕЦ-5", "Аркада"№1, №2. Джерелом фінансування визначена плата за приєднання, яку споживачі (не персоніфіковані, а в цілому споживачі "Київських електромереж") платять за підключення до електричних мереж. Виконання плану є обов'язковим для підприємства згідно з Кодексом системи розподілу (відповідно до п.3.4.7, ПРСР після схвалення регулятором є обов'язковим для виконання ВСР). Саме це прописано в правах і обов'язках компанії в меморандумі. Тому очікуємо від них конструктивного підходу щодо вирішення даної ситуації", - зазначив гендиректор Stolitsa Group.