RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

ЗМІ розказали, хто з українських операторів пропонує найвигідніші тарифи на 4G

В кінці березня в Україні запустили 4G-інтернет, що призвело до інвестування мобільними операторами коштів в розвиток цієї послуги.

Видання Smartphone.ua проаналізувало, у кого з вітчизняних операторів найвигідніші тарифи на 4G, а хто виявився найдорожчим.

Автор підкреслив, що президент компанії «Київстар» Петро Чернишов не приховує, що саме 4G став причиною підвищення вартості тарифних планів.

Найоптимальнішим тарифом у Київстар можна вважати «Безлім Соціальні мережі». 3 ГБ даних за 75 гривень вийде розтягнути на 28 днів. Адже якщо порівняти з «Безлім Розмови», то клієнт отримує не 18 МБ/день, а 108 МБ/день і годину на дзвінки на інших операторів. Так, що мінімальний тариф у 55 грн за фактом буде цікавим тільки тим, хто робить дзвінки виключно всередині мережі оператора, пише видання.

Що стосується Vodafone, то тут навіть в найдоступнішому пакеті за 55 грн пропонують 2 ГБ трафіку в місяць і 60 хвилин дзвінків по Україні. "Цього вже достатньо, з огляду на безкоштовний доступ до соціальних мереж. Але все ж, з огляду на зростання швидкості 4G, найоптимальнішим у Vodafone виглядає тариф - Red Extra S. Якщо порівняти його зі згаданим вище «Безлім. Соціальні мережі» від Київстар, отримаємо такий розклад: внутрішньо мережеві дзвінки - безліміт у обох операторів, хвилини на інших операторів: 60 - у Київстар, 75 - у Vodafone. Також Vodafone дає 25 хвилин міжнародних дзвінків, які включені у вартість тарифу ", - пише автор.

Видання відзначило, що у "Київстар" користувач отримує 3 ГБ плюс безлімітні соцмережі, а у Vodafone - 5 ГБ плюс безлімітні соцмережі. Також Vodafone дає безлімітний YouTube на 6 місяців.

При цьому абонентська плата: Київстар - 75 грн / 28 днів, Водафон - 65 грн / 28 днів. Тобто, тариф Vodafone дешевше, при цьому наповнення значно більше і дозволяє задовольнити всі потреби абонента, включаючи міжнародні дзвінки і перегляд відеороликів.

У lifecell все трохи складніше, нарікає автор: "60 грн - мінімум, який потрібно буде заплатити lifecell за користування тарифним планом з 2 ГБ даних. Це доступніше, ніж у Київстар, але дорожче на 5 грн, ніж у Vodafone".

Окремо ЗМІ розглянули безлімітні тарифні плани, які не обмежують клієнтів в обсязі споживаних даних. У Vodafone «Unlim 3G Plus» коштує 90 грн, у Київстар "Максимальний Безлім" обійдеться в 155 грн, а у Lifecell повного безліміту не знайшлося, але можна купити тариф "Лайфхак" за 89 грн (з 17/05/2018 вартість підвищилася до 99 грн) з 20 ГБ.

Резюмуючи, автор назвав "Київстар" найдорожчим мобільним оператором, в той час як Vodafone став найдоступнішим. При цьому, у Lifecell виявилися найрізноманітніші тарифні плани.