RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

Потрібно працювати над транспортною інфраструктурою: Дубневич відмітив туристичний потенціал західної України

Українські Карпати мають колосальний туристичний потенціал, тому владі необхідно ретельно працювати над вибудовуванням якісної транспортної інфраструктури.

Про це розповів глава парламентського комітету з питань транспорту Ярослав Дубневич в інтерв'ю "Обозревателю".

За словами депутата, важливу роль в ремонті на дорогах відіграє "Укрзалізниця", яка займається доставкою будматеріалів і сипучих.

"Ми настійно рекомендуємо ПАТ "УЗ" зробити все, щоб не допустити зриву робіт на дорогах регіону, вжити всіх можливих заходів, щоб дефіцит тяги (який сьогодні нікуди не зник) не позначився на діяльності дорожників. У тому числі - залучити приватну тягу на 11 маршрутах", - підкреслив Дубневич.

Політик наполягає, що "УЗ" необхідно в найкоротші терміни запустити швидкісний пасажирський маршрут "Інтерсіті +" з Києва в Ужгород.

"Туристичний потенціал регіону колосальний. Починається пора відпусток, високий сезон. Упевнений, багато українців, а також жителі інших країн будуть раді відвідати Карпати. Пряме швидкісне пасажирське сполучення значно підвищить привабливість Карпатського регіону - і не тільки туристичну, а й ділову. Тому настійно рекомендуємо організувати подібний маршрут", - додав Дубневич.