RU  UA  EN

Четвер, 23 травня
  • НБУ:USD 39.60
  • НБУ:EUR 42.65
НБУ:USD  39.60
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 травня

22 травня

21 травня

Всі новини

Антикризовий штаб Укрзалізниці 16 вересня розгляне питання критично важливих закупівель

На першому засіданні Антикризового штабу, створеного в Укрзалізниці за рішенням РНБО, будуть розглянуті питання, пов'язані з ситуацією, що склалася із закупівлями критично важливих матеріалів, які необхідні для стабільного функціонування галузі та проведення ремонтів. Перше засідання відбудеться вже 16 вересня, повідомив у Facebook міністр інфраструктури Олександр Кубраков, який очолив Антикризовий штаб.

"Цьогоріч фактично провалені закупівлі матеріалів для ремонтів інфраструктури та рухомого складу – рівень забезпечення номенклатури закупівель за критичними позиціями складає лише 20%, виконання річного плану закупівель — 34%", - повідомив подробиці Кубраков.

За словами міністра, через ситуацію із закупівлями залізничні перевезення опинилися під загрозою зриву. Зокрема, затримки у закупівлях палива цього року вже двічі були причиною зупинок у перевезеннях.

Також про кризу в Укрзалізниці свідчать такі факти: виконання плану поставки запасних частин, матеріалів та обладнання не перевищує 9%, централізоване постачання матеріалів для колійного господарства забезпечено тільки на 10%, зірвані також плани закупівель стрілочних переводів та запасних частин.

Тому Антикризовий штаб зосередиться, в першу чергу, на вирішенні питання з налагодженням процесу закупівель і безперебійних поставок необхідних матеріалів для інфраструктурного, вагонного і локомотивного господарства.

До складу Антикризового штабу увійшли: заступник міністра інфраструктури Василь Шкураков, в.о. голови правління АТ "Укрзалізниця" Олександр Камишін, заступник міністра економіки України Крістіна Голубицька, заступник міністра фінансів України Олександр Кава, представники правоохоронних органів, Антимонопольного комітету України, EBA та ACC.

"Ситуація вимагає радикальних кроків з боку команди Укрзалізниці, Міністерства, парламентарів і всіх гілок державної влади", - зазначив Кубраков.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в рамках програми Президента Володимира Зеленського "Велике будівництво" у Києві, Дніпрі та Харкові реалізується проєкт з розвитку приміського сполучення City Express.