RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Мова не про марафон або цирк: у Раді виправдались щодо відстрочки для медіа і культури

Голова парламентського комітету з гуманітарної та інформаційної політики Микита Потураєв наголосив на життєво важливій ролі, яку певні професії відіграють у підтримці стійкості українського суспільства, та прокоментував ситуацію щодо відстрочки мобілізації для медіа і культури.

Про це він заявив у своєму коментарі РБК-Україна.

За словами Потураєва, нещодавній скандал навколо повідомлень про те, що працівники цирку та телеканалу, що має відношення до телемарафону "Єдині новини", отримали бронь від мобілізації, продемонстрував гостру необхідність у "чітко визначених критеріях бронювання".

Читайте також: Чи можуть журналісти отримати бронь від мобілізації: в Раді розставили крапки над "і"

Зазначаючи, що бронь має ґрунтуватися не на приналежності до конкретних організацій чи проектів, а на громадській функції, що виконується, Потураєв заявив: "Йдеться не про марафон чи цирк, на тему яких усі намагаються продемонструвати дотепність. Йдеться про критерії виконання важливої соціальної функції".

Він пояснив, що засоби масової інформації та культурні колективи відіграють незамінну роль в інформуванні та підтримці морального духу громадянського населення.

Вони забезпечують доступ до достовірних новин та культурного фонду, які є життєво важливими для підтримки суспільної стабільності.

Раніше ми писали, що існує десять категорій військовозобов'язаних, які можуть бути покликані щодо мобілізації на військову службу за їхньою згодою і лише за місцем проживання.

  • Вас може зацікавити:

Близька людина йде на війну: які питання треба вирішити заздалегідь

Законопроєкт про мобілізацію готовий на 95%: коли Рада зможе розпочати голосування

В Раді заблокували закон щодо повторного медогляду обмежено придатних

В Україні десятий рік триває запекла війна з Росією, яка на нас напала. З лютого 2022 року триває повномасштабна війна. Процес вручення повісток - це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, слідом за повісткою можливий призов військовозобов'язаної людини на військову службу. Це нормальний процес у країні, що воює. Не варто забувати, що обов'язком кожного українця є захищати свою країну. Бо якщо сьогодні ти втікаєш від війни - завтра вона може прийти до тебе.