RU  UA

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.80
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  38.80

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

НАБУ відкрило справу на співробітників Нацбанку

Національне антикорупційне бюро (НАБУ) зареєструвало кримінальне провадження щодо можливих порушень посадовими особами НБУ та Фонду гарантування вкладів фізосіб при оцінці активів ліквідованих банків.

Про це йдеться в листі голови Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) Назара Холодницького до нардепа від "Батьківщини" Сергія Соболєва.

Провадження зареєстроване 3 січня 2017 року за результатами розгляду рапорту співробітника ГПУ Владислава Куценка, який, за твердженням ГПУ, виведений за штат.

Куценко розповів журналістам, що продовжує працювати на посаді заступника начальника Департаменту забезпечення діяльності керівництва ГПУ.

"Процедура скорочення моєї посади не здійснена", - сказав він.

Раніше після подачі рапорту в ГПУ повідомили, що посада Владислава Куценка наказом генерального прокурора України від 30 серпня 2016 року була скорочена і він перебуває поза штатом, ухиляючись від отримання повідомлення про скорочення. У ГПУ заявили, що Куценко не уповноважений представляти або коментувати офіційну позицію відомства щодо будь-яких питань, а його рапорти подані через приймальню громадян і будуть розглядатися в загальному порядку.

Нагадаємо, Куценко в часи генпрокурорства Віктора Шокіна озвучував його позицію і позицію ГПУ.

У листопаді лідер "Батьківщини" Юлія Тимошенко подала в НАБУ скаргу на керівника Нацбанку Валерію Гонтареву та голову Фонду гарантування вкладів Костянтина Ворушиліна.

Як повідомляв "Апостроф", набула чинності норма, згідно якої компенсацію за вкладами у збанкрутілих після 1 січня 2017 року банках на суму до 200 тис. грн зможуть отримати не тільки фізичні особи, але й фізичні особи-підприємці.

За матеріалами "УП"