RU  UA

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Влада хоче перетворити сумлінних платників за компослуги в боржників - Мазурчак

“Наш край” вимагає у влади дотримуватись своїх зобов’язань перед українськими громадянами та не скасовувати розстрочку на опалення на вимогу МВФ. Про це заявив співголова партії Олександр Мазурчак.

За його словами, наміри влади вчергове догодити МВФ та скасувати розстрочку на опалення перетворять сумлінних платників комунальних послуг на повноцінних боржників. “Такими діями уряд ошукує громадян, які свого часу виявили готовність сплачувати плату за опалення без державної допомоги. Тепер тисячі домогосподарств, які не змогли отримати субсидію від держави та оформили річний договір на розстрочку по оплаті опалення, автоматично з 1 травня 2017 року стануть боржниками”, – зазначив Олександр Мазурчак.

Співголова партії нагадав, уряд не вперше намагається безкарно змінити ним же визначені умови оплати комунальних послуг. “Минулого року громадянам, які отримували субсидію, Кабмін дав гарантії про збереження заощаджених на опаленні коштів, але у серпні 2016 року була ухвалена постанова про списання цих коштів до держбюджету. Те саме відбується і зараз – спершу обіцянка, а потім відмова від усіх зобов’язань”, – повідомив Олександр Мазурчак.

Він додав, що такі експерименти над українцями уряд здійснює в умовах постійного зниження соціальних нормативів та накручених комунальних тарифів. Він закликав владу дотримуватись своїх зобов’язань та захистити людей, які уклали договір розстрочки на опалення. “Постійна зміна правил поглиблює недовіру до держави в українців. Уряд має безумовно дотримуватись взятих на себе зобов’язань”, – підсумував Олександр Мазурчак.

Нагадаємо, у жовтні 2016 року уряд ухвалив Постанову, яка врегулювала відносини між теплопостачальниками, газопостачальниками та НКРЕКП у наданні споживачам розстрочки в оплаті за опалення. Домогосподарства, які не змогли отримати субсидію від держави, оформили договори на розстрочку по оплаті за опалення, отримавши гарантії строком на один рік.

4 квітня МВФ на своєму сайті оприлюднив оновлений меморандум з Україною, де у Додатку Е. “Політика в енергетичному секторі” уряд України зобов’язується скасувати схеми, за якими домогосподарства, що не отримують субсидій, могли здійснювати оплату за опалення протягом 12 місяців («у розстрочку») з 1 травня 2017 р.