RU  UA

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

Дружина прес-секретаря Путіна буде посипати дороги сіллю в окупованому Криму

Російська фігуристка і дружина прес-секретаря президента РФ Дмитра Пєскова Тетяна Навка виявилася власницею 16,67% виробника солі в окупованому Криму - виробничого кооперативу «Галіт».

За даними СПАРК-Інтерфакс, Навка стала власницею цього пакета в кінці листопада 2018 року, пише The Bell.

Приблизно в той же час компанія отримала великий контракт на поставку технічної солі для "Кримавтодору" як єдиний подав заявку постачальник. Сума контракту склала 21,6 млн рублів. Втім, в 2017 році, до зміни власників, "Галіт" отримав замовлення того ж "Кримавтодору" на 29,6 млн рублів. Виручка ВК "Галіт" у 2017 році склала 44,7 млн рублів, чистий прибуток - 3,5 млн рублів (дані Росстату).

Незадовго до угоди з Навкою одним із співвласників кримського кооперативу (з тими ж 16,67%) став Юрій Волков. Разом з власником пропагандистського телеканалу "Царгород" бізнесменом Костянтином Малофєєва і каскадером Олександром Іншаковим Волков також виступає співзасновником Міжрегіональної громадської організації "Клуб професійного бойового самбо". Серед співвласників компанії значаться ще кілька фізосіб (у тому числі Волкова Анна Юріївна) з однаковими частками.

У свою чергу в самому ПУ "Галіт" заявили, що компанія не може ні підтвердити, ні спростувати участь Навки в статутному капіталі.

Як повідомляв "Апостроф", раніше стало відомо, що російський олігарх Костянтин Малофєєв купив санаторій "Лівадія" в окупованому Криму.