RU  UA

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

23 квітня

Всі новини

У Росії озвучили умови для продовження транзиту газу через Україну

Президент Росії Володимир Путін заявив, що транзит газу через Україну може бути продовжено на умовах нового договору, в разі, якщо вона імплементує енергетичне законодавство Європи.

Про це він заявив на Міжнародному форумі "Російський енергетична тиждень", передає УНІАН.

"Якщо вона зможе це зробити до кінця року - ми готові будемо працювати в рамках європейського законодавства і підпишемо договір на транзит з Україною відповідно до європейського законодавства, якщо це не зможе зробити, що цілком ймовірно - тоді ми просто готові продовжити на якийсь час - скажімо на рік існуючий контракт на прокачування", - сказав він.

Він зазначив, що нібито Росія давно була готова до переговорів з Україною з цього питання, але "вони ніяк не могли розгойдатися і сформувати необхідні органи влади, які були б уповноважені вести переговори подібного роду".

До того ж, за словами російського лідера, транзит через Україну повинен бути економічно доцільний для всіх учасників процесу.

Як повідомляв "Апостроф", Росія має технічні можливості для припинення транзиту газу через Україну з 1 січня 2020 року, ще до завершення будівництва обхідного газопроводу "Північний потік-2".