RU  UA

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

23 квітня

Всі новини

У Кабміні зробили важливу заяву про приватизацію великих держпідприємств

Прем'єр-міністр України Олексій Гончарук заявив про можливу часткову приватизацію до 10 великих державних підприємств.

Про це повідомляє "Апостроф" з посиланням на інформагентство УНІАН.

"Ці підприємства або можуть бути заборонені до приватизації повністю, або, що мені подобається більше, підготовлені до так званого IPO, тобто, до виходу на іноземні майданчики для залучення системних інвесторів", - сказав він.

У цей список також входить "Укрпошта", яка виконує соціально значущі функції. Її Гончарук навів, як приклад в своїй заяві.

"Ми можемо продати 20-30% акцій "Укрпошти" різним акціонерам, які зайшли б своїми грошима, надали б цьому підприємству ресурси, принесли б правильну корпоративну культуру і надали б можливість посилити його розвиток", - зазначив прем'єр.

При цьому чиновник підкреслив, що "повний продаж таких підприємств - це дуже складне рішення", тому до нього потрібно підходити дуже обережно.

"Як правило, по відношенню до таких підприємств швидше за все ми будемо розглядати питання повної приватизації з умовою повного збереження контролю держави над такими підприємствами, щоб функція продовжувала виконуватися", - сказав він.

Прем'єр також зазначив, що Кабмін до кінця року визначиться з оновленим списком підприємств, які не підлягають приватизації.

Як повідомляв "Апостроф", в Україну через два тижні для узгодження нової трирічної програми співпраці повернеться місія МВФ.