RU  UA

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Що буде з зарплатами і курсом гривні в 2020 році: озвучено прогноз

У новому 2020 році зарплата зросте на 10%, а гривня буде продовжувати зміцнюватися.

Такий прогноз дав міністр розвитку економіки України Тимофій Мілованов на сторінці у Facebook.

Від зростання заробітньої платні найбільше виграють підприємці, які створять для своїх робітників сприятливі умови праці. Також очікувати на підвищення зарплат слід тим, хто має високу кваліфікацію та може виконувати працю, яка наразі затребувана у суспільстві.

Мілованов наголосив, що у новому календарному році сподівається на те, що створення сприятливих умов праці поверне частину трудових мігрантів.

Також міністр економіки спрогнозував подальше зміцнення гривні.

"Сильніша гривня - це знак сильнішої економіки. Експортерам потрібно більш активно використовувати інструменти хеджування курсу гривні, а державі розвивати фінансові ринки.
В той же час, на мою думку НБУ вів занадто жорстку монетарну політику - висока ставка та малий обсяг викупу долару. Це призвело до більш швидкого укріплення гривні, ніж могло б бути. І негативної вдарило по експортерам.
Одночасно, потрібно пам’ятати, що сильніша гривня - це менша інфляція та більша зарплата українців в доларовому еквіваленті. Тобто, більша купівельна спроможність, вищі стандарти життя, а також менша трудова міграція"
, - написав Мілованов.

Як повідомляв "Апостроф" раніше, 27 грудня на засіданні Кабміну урядовці дозволили українцям самостійно вирішувати, на картку якого банку отримувати зарплату.