RU  UA

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.30

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

Всі новини

Намагаються повісити всіх собак: хто і чому "атакує" Нацбанк через посилення гривні

В Україні не всі підтримують політику Нацбанку: спекулянтам не вигідні посилення гривні і здешевлення долара, тому вони атакують НБУ.

Про це повідомляє "Апостроф", посилаючись на слова експерта Міжнародного центру перспективних досліджень (МЦПД) Єгора Кіяна.

Він зазначив, що дії НБУ не підтримують так звані стейкхолдери. Наприклад, експортерам вигідніша слабша гривня.

За словами експерта, валютні спекулянти незадоволені тим, що регулятор не дає їм можливості розвернутися по повній. Не варто забувати і ситуацію з "ПриватБанком", за яким у регулятора абсолютно чітка і послідовна позиція.

"Таким чином, самі різні сили намагаються розхитати ситуацію і спровокувати процеси, які б призвели до зміни керівництва НБУ", - заявив Кіян.

Він вважає, що різні групи впливу хотіли б бачити в керівництві Нацбанку своїх людей, які б приймали потрібні їм рішення.

"Це - ласий шматок, оскільки він дає великі можливості, починаючи від видачі банківських ліцензій, і закінчуючи випуском додаткової емісії в напрямку певних підприємств", - говорить експерт МЦПД.

А тому можна очікувати, що нападки на Нацбанк продовжаться, і всі камені, як зауважив експерт, будуть летіти в його город. Ну, або на нього повісять усіх собак - як кому подобається - алегорію кожен може вибрати.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": Битва за ласий шматок: чому главу НБУ не можна міняти зараз.