RU  UA

Вівторок, 14 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.25
НБУ:USD  39.40

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

14 травня

Всі новини

Всесвітній банк виділив Україні $350 млн: на що їх витратять

В рамках Першої позики на політику розвитку в сфері економічного відновлення на підтримку реформ Світовий банк виділив Україні 350 млн доларів.

Про це повідомляє "Апостроф" з посиланням на прес-службу Всесвітнього Банку.

Ці кошти дуже важливі для відновлення економіки країни. Також вони допоможуть пом'якшити наслідки пандемії коронавірусу.

"Пандемія COVID-19 викликала стрімкий економічний спад, який позначився на доходах пересічних українців і малого бізнесу і створив додаткове навантаження на державний бюджет. В рамках цієї позики надається $350 млн на підтримку державного бюджету у важкі часи. Світовий банк вітає зобов'язання уряду щодо реформ, спрямованим на підготовку економіки до відновлення, зокрема, істотні кроки, зроблені для зняття мораторію на продаж сільськогосподарських земель і збільшення виплат вразливим групам населення похилого віку", - заявив Аруп Банерджі, директор Світового банку у справах Білорусі, Молдови та України.

Кошти Україна направить:

  • на зміцнення земельного та кредитного ринків шляхом створення ефективного ринку сільськогосподарських земель і врегулювання проблемних кредитів в державних банках;
  • на підтримку демонополізації та антикорупційних інституцій, а також реструктуризацію газового сектора;
  • посилення системи соціального захисту для підтримки літніх людей, які особливо вразливі до COVID-19.

Ця допомога є частиною двох запланованих. Пізніше очікується виділення коштів "на надання підтримки у розробці додаткового законодавства в сфері земельної реформи та подальше посилення пенсійних виплат уразливим верствам населення".

Як повідомляв "Апостроф", Сполучені Штати Америки виділити Україні кошти на боротьбу з руйнівною стихією на заході країни.