RU  UA

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Prozorro блокує роботу Держаудитслужби: подробиці скандалу

На сайті "Prozorro Інфобокс" з'явилася можливість повідомити про порушення в Держаудитслужбу через сторінку закупівлі на порталі Prozorro, проте в Держаудитслужбі заявили, що не мають до цього відношення.

Про це повідомляється на Facebook-сторінці Державної аудиторської служби України.

"Наголошуємо, що Держаудитслужбу ніякого відношення до зазначеної розробки не мала і не має, ніякою інформацією з цього приводу не володіє, і, відповідно, розглядати звернення, які будуть спрямовані в Prozorro через зазначений ресурс не має будь-яких можливостей і правових підстав", - сказано в повідомленні.

Відзначається, що Держаудитслужба звернулася до прем'єр-міністра України, міністра економіки та правоохоронних органів з проханням втрутитися в ситуацію щодо недопущення неправомірного втручання в роботу центрального органу виконавчої влади і порушення права на звернення до органів влади.

"Звертаємося до громадськості з розумінням поставитися до ситуації, що склалася і просимо, в разі необхідності, всі звернення направляти в Держаудитслужбу в порядку та у спосіб, визначений законодавством України, зокрема, поштою, електронною поштою або через форму звернення на офіційному веб-сайті для їх належного опрацювання ", - резюмували в Держаудитслужбі.

Як повідомляв "Апостроф", недавно ревізори Держаудитслужби виявили в "Нафтогазі" порушення в роботі , через що компанія втратила більше 75 млрд гривень.