RU  UA

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Милованов дивно прокоментував рішення МВФ по Україні: що буде з кредитом і курсом долара

Колишній міністр економіки Тимофій Милованов, радник керівника Офісу Президента України двозначно висловився з приводу рішення місії МВФ поки не надавати Україні транш, заявивши, що вона "обкакалась".

Такий вислів він зробив в коментарі до своєї публікації в Facebook про поїздку в Об'єднані Арабські Емірати.

Милованов опублікував фото із зустрічі президента України Володимира Зеленського з наслідним принцом Абу-Дабі, заступником верховного головнокомандувача збройними силами ОАЕ, шейхом Мухаммедом ібн Заїдом Аль Нагаяном і написав, що йому пощастило там бути.

Він додав, що шейх дав завдання своїй команді збільшити товарообіг та інвестиції в агрогалузі з Україною в 10 разів за кілька років, тобто довести до $ 2 млрд на рік.

"Ну з МВФ обкакался, треба хоч якось компенсувати", - написав один із коментаторів.

На що Милованов відповів: "Там МВФ обкакался, а не Україна. Якщо на це чесно дивитися".

Пізніше Милованов опублікував ще один пост, в якому запевнив, що незважаючи на інвестиційні успіхи в ОАЕ, позиція України по МВФ не змінюється.

"Всі ці напрямки роботи доповнюють один одний, а не заміняють. Нам потрібна співпраця з МВФ і нам потрібні інвестиції з ОАЕ", - написав він.

Він додав, що місія МВФ зараз припинила роботу в Україні через "тактичні складнощі".

"Обидві (!) сторони могли зробити більше для успіху. Є певні складності, але вони тактичного характеру. Тобто, можливо будуть якісь дії з української сторони для того щоб посилити успішність переговорів в найближчі тижні. Що конкретно? Думаю буде відомо найближчими днями", - пише Милованов.

Разом з тим, фінансові експерти не прогнозують різкого коливання курсу долара в Україні в зв'язку з тим, що Україна поки не досягла успіхів в переговорах з МВФ. Міжбанківський курс найближчим часом утримається в районі 28-28,2 грн / дол., а готівковий долар в банках буде торгуватися поблизу 28,0 / 28,3 грн.

Про це розповіли керівник відділу аналітики ГК Forex Club Андрій Шевчишин і старший аналітик "Альпарі" Вадим Іосуб, пише "Сегодня".

Іосуб також нагадав, що новий раунд переговорів України і МВФ може початися не раніше березня. Відповідно, нові транші кредиту можуть прийти не раніше літа.

"Малоймовірно, що до весни у відносинах між Україною і МВФ буде досягнутий якийсь значущий прогрес. У той же час до кінця літа коштів для закриття зовнішніх зобов'язань в України вистачить, тому кредит фонду не є категоричним саме зараз, проте пізніше співпраця з МВФ буде бажаною", - додав Шевчишин.

Як повідомляв "Апостроф", в 2021 році Україна очікує від Міжнародного валютного фонду понад 2 млрд доларів.