RU  UA

Неділя, 12 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

12 травня

Всі новини

Якими будуть тарифи на воду для українців у листопаді

Жовтень вже підійшов до кінця. Протягом цього місяця економіка України та всієї Європи пережила не одне потрясіння. Це неминуче вплинуло на тарифи за комунальні послуги, оскільки вони, тією чи іншою мірою, залежать від цін на енергоносії.

Портал Апостроф вирішив розібратися, скільки українці платитимуть за водопостачання та водовідведення у листопаді.

Що потрібно знати про тарифоутворення

Так, усі водоканали та інші подібні підприємства встановлюють свої тарифи, ґрунтуючись на рішенні Національної комісії з регулювання енергетики та комунальних послуг (НКРЕКУ).

При цьому тарифи на водопостачання та водовідведення завжди встановлюються окремо один від одного. У різних водоканалів вони можуть відрізнятись один від одного. Іноді, навіть досить відчутно.

Крім цього саме водопостачання ділиться на власне централізоване постачання холодною водою та водовідведення (для мешканців приватного сектору та колективних споживачів, які не є суб'єктами господарювання у сфері водопостачання), та на централізоване постачання холодною водою та водовідведення з використанням внутрішньобудинкових систем, для багатоповерхових будинків (суб'єктів). господарювання, що є виконавцями цих послуг).

Якими будуть ціни у листопаді

Очікується, що у листопаді підвищаться ціни на гаряче водопостачання. Бюджетні організації сплачуватимуть 134,54 грн/кбометр, релігійні організації – 133,02 грн (з ПДВ), інші категорії споживачів – 141,07 грн (з ПДВ).

Як стверджують на сайті "Мінфін", найвищі ціни на постачання холодної води зафіксовані в наступних підприємствах:

  • КП "Облводоканал" Запорізька - 66,58 грн за 1 кубометр,
  • КП "Уманьводоканал" - 50,71 грн за 1 кубометр,
  • ОКПП "Дніпро-Кіровоград" - 44,5 грн,
  • КП "Бердянськводоканал" - 46,4 грн,
  • також у Слов'янську Донецької області – КП "Славміськводоканал" (40, 27 грн за кубометр).

Найменше платять у Луганській області - КП "Алчевське ПУВКГ" - 10, 872, КП "Сєвєродонецькводоканал" - 18,3 грн за 1 кубметр.

Раніше ми також повідомляли про те, як з 1 листопада зміняться ціни у різних постачальників.