RU  UA

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

Всі новини

В Україні з'явився новий спосіб зміни постачальника газу: що для цього треба

З 1 листопада побутові споживачі газу можуть подати заявку на підключення до ГК "Нафтогаз України" у 1700 відділеннях Нової пошти, що знаходяться, зокрема, у віддалених селах, селищах та районних центрах у всіх областях України.

Про це інформується в пресрелізі компанії.

Подавши заявку і підписавши угоду, клієнти зможуть отримувати газ за однією з найвигідніших цін на ринку – 7,96 грн/ куб.м з ПДВ, без вартості розподілу (доставки) у рамках річного тарифного плану "Фіксований".

Як це працює:

1. Клієнт звертається до оператора-касира Нової пошти зі своїм EIC-кодом (16-значним персональним газовим номером квартири чи будинку клієнта) та необхідним переліком документів. А саме:паспорт; ІПН; документ про право власності на житло; згода співвласника, якщо право власності оформлено на кількох співвласників житла.

2. Касир перевіряє документи та вводить всі дані в систему НоваПей.

3. Клієнт підписує заяву-приєднання та згоду на передачу персональних даних.

4. Далі усі документи скануються та відправляються до ГК "Нафтогаз України".

5. Після оформлення всіх документів, протягом 3-5 робочих днів представник ГК "Нафтогаз України" повідомляє клієнта про початок співпраці, надіславши листа з інструкцією на електронну адресу.

Коли перехід буде завершено, клієнт отримуватиме платіжки за спожитий газ уже від нового постачальника. Замінювати труби у разі зміни постачальника не потрібно: газ доставлятиметься тією ж трубою та з використанням того самого обладнання. Газопостачання під час чи після зміни компанії у клієнта не припиняється.

Пілотний проєкт співпраці з Новою поштою стартував у червні 2021 року у 72 відділеннях Полтавської області.
Українці платитимуть за природний газ за новою формулою. Вартість блакитного палива тепер розраховуватимуть не в кубометрах, а в енергетичних одиницях (кВт/год).