RU  UA

Неділя, 12 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

12 травня

Всі новини

Перерахунок за опалення: хто має доплатити за тепло минулих років

У результаті перерахунку деякі українці змушені доплачувати за опалення, яке вони отримували у попередніх опалювальних сезонах.

Про це повідомляє OBOZREVATEL.

За словами експерта аналітичного центру Асоціації міст України Олега Гарника, у результаті перерахунку у споживачів можуть виявити як переплати, завдяки яким можна буде платити менше, так і борги, які доведеться сплатити.

"Теплопостачальне підприємство подає теплоносій до будинку. На вході в будинок теплова енергія враховується і визначається, скільки гігакалорій поставлено. Є будинки, в яких встановлено поквартирний облік теплової енергії, є ті, хто його не має. Але на кожного мешканця багатоквартирного будинку проводиться розрахунок вартості тепла за його власну опалювальну площу та за місця загального користування. У будинку, де встановлені прилади обліку, це простіше, а у будинках, які ними не обладнані, ситуація складніша”, - пояснив Гарник.

Методику розподілу обсягів комунальних послуг, спожитих у житловому будинку, між споживачами затвердили ще 2018 року. Після цього деякі постачальники провели перерахунки з урахуванням того, що постачали до будинку теплову енергію, але недоотримали кошти.

"Тому деяким жителям доведеться доплатити. А в деяких, можливо, платіжки буде зменшено", - додав він.

Раніше ми писали, скільки потрібно буде заплатити за комуналку в листопаді.