RU  UA

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

Українців масово дурять перед Новим роком: які схеми використовують супермаркети

Продавці в супермаркетах почали масово обманювати українців перед Новим роком. Детальні схеми махінацій представлені нижче.

Про це повідомляє сайт "Сегодня".

За словами директора "Союзу споживачів України" Максима Несміянова, працівники в супермаркетах знижують ціну на товари, термін придатності яких підходить до завершення або навіть уже завершився. Вони просто переклеюють цінники.

Мешканець Волинської області Едуард у соцмережі розповів, що близько двох років тому з ним сталася типова ситуація обману. Він придбав копчений сир, проте на ньому було дві наклеєні один на одного наклейки з різними цінами.

Як стверджує Максим Несміянов, саме під час передноворічної метушні відбувається невідповідність ціни при виборі продуктів у залі та на касі.

"Дивіться, скільки вам пробивають на касі. Буває, що ти купуєш одну пару шкарпеток, а тобі пробивають далеко не одну", - зазначає експерт.

Ще один українець поділився неприємною історією. Дмитро зауважив, що заплатив за товар 34,05 грн., але на ціннику було зазначено – 32,63 грн., а в чеку вже інша – 34,05 грн. Чоловік зазначає, що попадав на таку схему неодноразово.

Несміянов зазначає, що перевірити акції можна за штрих-кодом в інтернеті. Для повернення грошей, потрібно звернутися до адміністратора або керуючого.

Згідно з постановою Кабінету міністрів, дедалі менше п'яти копійок залишається магазину. Проте трапляються випадки, коли касир може залишити собі і 50 копійок, і більше.

Зазначимо, що додаткова тара має входити у вартість продукції. Але деякі продавці не дотримуються цих правил.

В Україні напередодні новорічних свят зростають ціни на товари, які найбільш популярні у свята: зелений горошок, куряче філе та інші.

Наприклад, той самий горошок за 400 мл коштуватиме 34 грн, тобто він подорожчає на 8%. Філе подорожчає на 5%, його вартість становитиме близько 116 грн/кг. Також подорожчає сир приблизно на 4%. Цей продукт, ближчий до Нового року, коштуватиме близько 276 грн/кг.

Раніше «Апостроф» писав, скільки українцям обійдеться святкування.