RU  UA

Середа, 22 травня
  • НБУ:USD 39.45
  • НБУ:EUR 42.55
НБУ:USD  39.45

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

Всі новини

Коштує близько 120 грн: як в Україні отримати страховий поліс на ліки на 20 тисяч

В Україні впроваджується новий проект - фармакологічне медичне страхування. Кожен громадянин зможе оформити допомогу на 20 тисяч гривень.

Про це повідомляє сайт На пенсії.

На даний момент у нашій країні є Програма медичних гарантій, завдяки якій деякі послуги можна отримати безкоштовно незалежно від фінансових можливостей пацієнта.

У 2022 році буде розширено програму "Доступні ліки", до неї увійдуть препарати для лікування хвороби Паркінсона та хронічного обструктивного захворювання легень. Загалом у проекті Програми медичних гарантій на 2022 рік передбачено 36 пакетів медичних послуг.

Проте наймасштабніший проект – це фармакологічне медстрахування. Напрямок буде випробувано у великих містах України протягом шести місяців: Одеса, Київ, Харків, Рівне, Суми та Запоріжжя.

У чому суть фармстрахування?

Проект з фармакологічного страхування має зменшити фінансове навантаження на сімейний бюджет та забезпечити пацієнтів необхідними та "правильними" препаратами.

Для участі пацієнту потрібно придбати страховий поліс і розповісти про це своєму сімейному лікарю. Його вартість – 120 гривень на місяць, страховка покриє усі ліки на 20 тисяч гривень на рік.

Лікар оформить рецепт, а потім людина отримає повідомлення з точною адресою аптеки та кодом, який потрібно повідомити провізору. Вартість ліків страхова компанія сплатить автоматично, але пацієнти самостійно платитимуть за страховку.

У свою чергу, страховик В'ячеслав Черняховський не до кінця впевнений у новій розробці.

"Щоб запропонована система запрацювала за участю страхових компаній, потрібно щоб всі громадяни України мали поліси обов'язкового медичного страхування", - зазначив він.

Раніше «Апостроф» писав, що пенсіонери, які пройшли повний курс вакцинації від COVID-19, зможуть витратити тисячу гривень на ліки вже з Нового року.