RU  UA

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Вперше за 100 років: Росія оголосила дефолт із зовнішнього боргу

Уперше за сто років Російська Федерація заявила про дефолт за своїми зовнішніми борговими зобов'язаннями.

Про це інформує CNN, посилаючись на дані міжнародного рейтингового агентства Standard & Poor's.

Як зазначається, Росія не здійснила доларових виплат власникам облігацій. РФ намагалася розрахуватися у національній валюті за два номіновані у доларах бонди з терміном погашення 4 квітня 2022 року.

За інформацією агентство S&P, це рівносильно "вибірковому дефолту", адже іноземні інвестори швидше за все не зможуть конвертувати рублі у "долари, які були б еквівалентні сумам, котрі потрібно було сплатити спочатку".

S&P зазначає, що вибірковий дефолт, як правило, оголошується, коли не виконане конкретне зобов'язання, але не по всій заборгованості.

Москві відведено 30 днів пільгового періоду з 4 квітня для виплати сум та відсотків. Однак, в S&P не очікують, що Центробанк РФ виконає свої зобов'язання, враховуючи санкції Заходу. Останні доволі сильно підривають "готовність та технічні можливості дотримуватися умов".

Раніше "Апостроф" повідомляв, що Міністерство фінансів країни-агресора (Росія) вперше оголосило про виплату зобов'язань щодо суверенних єврооблігацій перед іноземними кредиторами в рублях.