RU  UA

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

Не обов'язково переїжджати: кому надають статус внутрішнього переселенця та яку надають допомогу

Статус внутрішньо переміщеної особи можуть отримати українці, які не виїжджали зі своїх населених пунктів під час активних бойових дій.

Про це заявила Міністр соціальної політики України Марина Лазебна.

За її словами, такий статус надаватиметься людям, житло яких повністю зруйноване або суттєво пошкоджене, що робить його непридатним для проживання, та подали заяву на відшкодування відповідних витрат.

Ці люди отримають статус ВПО та матеріальну допомогу на проживання, яка становить 2000 грн для дорослих та 3000 грн для дітей та людей з інвалідністю. Надалі вони також матимуть змогу отримати компенсацію вартості зруйнованого житла.

Крім того, як і всім людям із деокупованих територій, їм обіцяють гуманітарну допомогу у вигляді харчових продуктів, медикаментів та товарів першої необхідності, а також одноразову матеріальну допомогу на нагальні потреби.

Раніше ми писали, що державна соціальна допомога переселенцям виплачуватиметься в період дії воєнного стану та одного місяця після його завершення. Під час війни немає потреби звертатися за її перепризначенням.