RU  UA

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

"Укрпошта" чи банк: де краще отримувати пенсію

Пенсійний фонд України має договори про виплату пенсій, які зросли з 1 жовтня, українським громадянам зі 40 банками. Як свідчить статистика, українці частіше обирають отримувати пенсії через банки, ніж через "Укрпошту".

Про це повідомляє "Технофан".

Читайте також: Пенсії зросли, але краще ніхто не зажив: як змінилися виплати з початку 2022 року

Згідно постанов Кабміну №457 від 16 квітня та №162 від 28 лютого, пенсійні виплати мають право отримувати всі громадяни, які перебувають на обліку у ПФУ, у тому числі ВПО, громадяни на непідконтрольних чи блокованих територіях.

Водночас пенсіонери самі мають право обирати спосіб отримання грошей. Це зручно, особливо в умовах проблеми із доставкою пенсії. Якщо громадянин отримає готівку "Укрпоштою", але поштовий оператор не може доставити її у зв'язку з бойовими діями, то кошти акумулюються на спецрахунку, створеному за зверненням Пенсійного фонду. Тому ці кошти пенсіонер може отримати, коли з'явиться можливість.

Переселенці можуть отримати ці виплати за фактичним місцем перебування, якщо звернуться до органів ПФУ.

За звітом Пенсійного фонду України, на початку 2022 року в "Укрпошті" пенсійні виплати отримували 28% пенсіонерів - це близько 3 млн людей, а з 1 вересня їхня кількість впала до 24%. Більшість же отримує пенсії на банківські рахунки. Їхня кількість становить понад 70%.

ПФУ має договори про виплату пенсій зі 40 банками, відділення яких можуть знаходитися дуже близько з будинком отримувачів, що досить зручно. Найбільшим попитом серед банків у пенсіонерів користуються державні "ПриватБанк" та "Ощадбанк".

Раніше ми писали, протягом цього року українським пенсіонерам кілька разів індексували пенсії, а чергова хвиля підвищення буде в грудні. Однак у 2023 році із усіх запланованих індексацій проведуть лише одну через повномасштабну російсько-українську війни.