RU  UA

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Які фахівці будуть потрібні після війни: експерти озвучили прогноз

Безумовно, у певних професійних сферах у післявоєнній Україні спостерігатиметься певний бум, і насамперед це стосуватиметься всього, що пов'язано з будівництвом.

Але у цій сфері не буде навіть мільйона робочих місць, попереджає керівник аналітичного напряму мережі "АНТС" Ілля Несходовський: "Буде максимум 900 тисяч, а тому це не вирішить проблему загальної зайнятості ".

Читайте також: В Україні з'являться десятки тисяч додаткових робочих місць: названі терміни

Важливим напрямком для розвитку після війни має стати оборонна промисловість, переконана експерт ринку праці Тетяна Пашкіна.

"Також нам знадобиться відновлення земельних ресурсів, тому що величезна кількість орних земель зараз не в кращому стані. Знову ж таки – дорожнє будівництво, залізниці. І крім відновлення потрібне ще й оновлення", - додає експерт.

На її думку, після війни збільшиться попит на медичних працівників, оскільки стрес, пережитий багатьма людьми, зокрема дітьми, серйозно позначається на їхньому ментальному та фізичному здоров'ї.

Є менш очевидна, але при цьому дуже важлива сфера, де має виникнути підвищений попит на кваліфіковані кадри. Йдеться про засоби масової інформації.

"Окрім того, що ми робитимемо для відновлення, важливо буде і те, як ми про це розповідатимемо, і що ми робитимемо для того, щоб світ хотів нам і надалі допомагати", - каже Тетяна Пашкіна. - Багато хто думає, що після війни все закінчиться, але, насправді, все тільки розпочнеться".

Детальніше читайте у матеріалі "Апострофа" "Мільйони без роботи: що відбувається на ринку праці України"