RU  UA

Неділя, 12 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

12 травня

Всі новини

Є два варіанти підвищення тарифів на світло: у Раді розповіли, скільки доведеться платити

В Україні не буде різкого підвищення тарифів на електроенергію, проте ціни все одно зростуть. У парламенті розглядається кілька варіантів підвищення, але максимум встановлено на рівні 2,8 гривні за кіловат.

Про це повідомляє "Апостроф" із посиланням на інтерв'ю "Укрінформу" голови комітету Верховної Ради з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Андрія Геруса.

Читайте також: Літній блекаут: названі місяці, коли можливий дефіцит електроенергії

За словами Геруса, остаточного варіанта підвищення ще не визначено. І зараз розглядаються такі варіанти підвищення тарифів до 2,4 грн – при більшому споживанні) та до 2 та 2,4 гривні за кВт*год, відповідно. Таким чином, сім'я, яка споживала 240 кВт*год. на місяць, за новими тарифами заплатить від 480 до 576 гривень. За нинішніми тарифами, такий обсяг коштує 346 гривень.

Нардеп також додав, що підвищувати тарифи необхідно, зокрема для забезпечення стабільності енергопостачання. Лише на термінове відновлення енергоінфраструктури Україні потрібно понад 1 млрд доларів до початку наступної зими. Водночас, Герус запевнив, що субсидії скасовувати не будуть.

"Якщо зміна тарифів буде, то, переконаний, люди з низькими доходами її практично не відчують. У тому числі й за рахунок субсидій, і завдяки заходам з енергоефективності. доходи яких перевищують тисячу доларів на місяць.Для таких домогосподарств не буде великою проблемою платити підвищені тарифи", - заявив Герус.

Раніше "Апостроф" писав, як прожити влітку без світла.

Вас також може зацікавити:

Тарифи на світло можуть різко підняти з 1 червня: деталі наради в ОПУ

Буде три чи чотири градації: у Раді розповіли про плани збільшення тарифів на світло

Українцям відчутно підвищать тарифи на воду: документ