RU  UA

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

П’ять країн Євросоюзу виступають проти ввезення зерна з України до ЄС: про кого йдеться

Болгарія, Угорщина, Польща, Румунія та Словаччина підтримують продовження заборони Європейського Союзу на імпорт українського зерна до кінця поточного року.

Про це пише Reuters.

Читайте: Кілька країн ЄС хочуть продовжити обмеження на імпорт зерна з України

Як заявив міністр сільського господарства Польщі Роберт Телус, всі ці країни навіть готові запровадити одностороннє ембарго після 15 вересня, коли офіційно закінчиться дія обмежень.

"Ми підтримуємо заборону імпорту до наших країн до кінця року. Навіть якщо це не вдасться, деякі країни введуть свої обмеження. Наша декларація зрозуміла", - заявив польський топ-чиновник.

Роберт Телус

Міністри сільського господарства сусідніх з Україною країн також підтримують субсидії на транзит зерна, але хочуть, щоб до списку заборон на імпорт було додано й деякі інші продукти. У випадку Польщі, це малина, повідомив Роберт Телус.

Зазначимо, що у травні Брюссель дозволив Софії, Будапешту, Варшаві, Бухаресту та Братиславі заборонити у себе продажі української пшениці, кукурудзи, ріпаку та насіння соняшника, але дозволивши їх транзит до інших країн.

Нагадаємо, раніше ми писали, що Польща розмірковує про продовження заборони на ввезення в країну продукції українських агровиробників окремо від Європейського Союзу.

  • Вас може зацікавити:

"Дозволить вдихнути нове життя": чому для України так важливо відновити експорт зерна

Кінець зернової кризи? Що відбувається з експортом до ЄС

Три країни готують нову "зернову угоду": озвучена дата укладання