RU  UA

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Єврокомісія не продовжила заборону на імпорт зерна з України в ЄС: про що йдеться

Єврокомісія ухвалила рішення не продовжувати заборону на ввезення зерна з України до п'яти країн-членів Європейського Союзу.

Про це повідомила прес-служба Єврокомісії.

Йдеться про п'ять східноєвропейських країн - Болгарію, Угорщину, Польщу, Румунію та Словаччину. Обмеження не діятимуть після 15 вересня, а Україна протягом 30 днів вживатиме заходів, щоб не допустити стрибків на ринку зерна.

Читайте також: Заборона українського зерна: уряд Польщі ухвалив рішення та звернувся до ЄС

Україна з 16 вересня має запровадити заходи щодо контролю за експортом чотирьох груп товарів, щоб запобігти будь-яким порушенням на ринку сусідніх держав-членів. Також Україна має подати план дій не пізніше закінчення робочого дня у понеділок 18 вересня.

Нагадаємо, наприкінці серпня Болгарія, Угорщина, Польща, Румунія та Словаччина заявили, що підтримують продовження заборони Європейського Союзу на імпорт українського зерна до кінця поточного року. До цього в травні офіційний Брюссель дозволив Софії, Будапешту, Варшаві, Бухаресту та Братиславі заборонити в собі продажі української пшениці, кукурудзи, ріпаку та насіння соняшника, але дозволивши їх транзит в інші країни.

Раніше ми писали, що Польща розмірковує про продовження заборони на ввезення в країну продукції українських агровиробників окремо від Європейського Союзу.

  • Вас може зацікавити:

"Дозволить вдихнути нове життя": чому для України так важливо відновити експорт зерна

Кінець зернової кризи? Що відбувається з експортом до ЄС

Три країни готують нову "зернову угоду": озвучена дата укладання