RU  UA

Субота, 28 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85

Новини

28 вересня

27 вересня

Всі новини

Українці почнуть виробляти важкі машини для розмінування - деталі

В Україні почнуть виробляти важку техніку для розмінування. Підприємство А3Tech-Україна отримало сертифікат відповідності.

Про це інформує пресслужба Міністерство економіки.

Як повідомляють у відомстві, йдеться про виробництво важких машин для розмінування MV-10. Відповідна техніка є результатом співпраці з хорватським підприємством DOK-ING, яке вже має замовлення на випуск восьми подібних машин.

У Мінекономіки зауважують, що перший екземпляр MV-10 було профінансовано через ініціативу UNITED24. Його вже передали для роботи українським саперам.

А3Tech займається виробництвом близько 40% компонентів важкого транспорту MV-10. У планах - наростити показник до 100% до кінця 2024 року. Для допомоги залучили ще два підприємства на субпідряді, які займаються виготовленням частини компонентів та тралів для перевезення такого транспорту. Виробнича потужність підприємства "А3Tech-Україна" - близько 60 одиниць на рік.

"Зараз в країні працює 17 важких машин розмінування DOK-ING MV-10. Фахівці ДСНС, ДССТ та Швейцарського фонду з протимінної діяльності використовують ці машини переважно у Миколаївській, Херсонській та Харківській областях. Станом на кінець травня з допомогою цих машин очищено 850 гектарів українських земель і знищено понад 4,500 мін, касетних боєприпасів та інших видів вибухонебезпечних предметів", - йдеться у повідомленні.

У відомстві уточнили, що MV-10 є важкою машиною для розмінування. Має подвійний робочий комплект: ланцюговий механізм та фрезу. Такий транспорт може витримувати підрив протитанкової міни та очищати до 3 тис. квадратних метрів площі за годину. Проявляє ефективність як на рівнині, так і на схилах. Це робить її критично важливою у процесі розмінування.

Раніше "Апостроф" писав, що в Україні запустили інформаційний ресурс про гуманітарне розмінування.