RU  UA

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Банки

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Вперше з початку війни: в українських банках значно покращилась фінансова ситуація

З початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну українські банки отримали прибуток у розмірі 6,1 мільярда гривень у травні. Основна частка прибутку (78% або 4,8 мільярда гривень) серед усіх українських банків припала на ПриватБанк.

Про це повідомляє Опендатабот у своєму Telegram-каналі.

Прибуток отримав також Укргазбанк, але значно менший – 0,4 млрд грн. Інші державні банки, як і раніше, зазнають збитків.

Банки з іноземним капіталом заробили за травень 1,96 млрд. грн. Основний прибуток – це заробітки ОТП банк (1,1 млрд грн), Райффайзен (0,5 млрд грн) та УкрСиб (0,4 млрд грн). Найбільше збитків за 5 місяців зазнали Прокредит (0,7 млрд грн) та ОТП банк (0,6 млрд грн).

Серед банків із приватним капіталом у лідери вийшов Південний із прибутком 0,3 млрд. за 5 місяців 2022 року, на другому місці опинився ПУМБ із прибутком 0,22 млрд. грн.

Зазначається, що баланс українських банків із приватним капіталом залишався позитивним протягом усіх місяців війни, на відміну від інших банків. Водночас загалом баланс українських банків все ще залишається негативним -1,3 млрд грн.

Читайте також матеріал "Апострофа": Курсова різниця: чому банки відмовилися від ігор із валютою.