RU  UA

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Бюджет

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Більше грошей на дороги і менше дотацій: розкрито деталі бюджету України на 2020 рік

Кабінет міністрів 15 вересня вніс до Верховної Ради перший проект закону про бюджет на 2020 рік.

Про це прем'єр-міністр Олексій Гончарук розповів під час брифінгу.

За його словами, в проекті бюджету можна буде побачити менше дефіциту - до 2,09% (на 2019 закладався дефіцит на рівні 2,26% ВВП). У той же час, Гончарук зазначив, що це "лише перший проект закону про бюджет, щоб депутати могли на нього подивитися". Документ повинен бути допрацьований до 2 листопада.

"У цьому проекті бюджету, ви вже побачите зменшення дефіциту, ви побачите, що і цей уряд, і команда президента має намір зменшувати борг, який держава сьогодні має. Ми прагнемо на певному етапі вийти в бездефіцитний бюджет, коли витрати дорівнюють нашим доходам", - зазначив прем'єр.

Він також пообіцяв, що "держава менше коштів буде збирати з людей".

"Друга складова - обсяг доходів, тобто обсяг грошей, які держава збирає фактично з суспільства, з економіки і перерозподіляє щодо ВВП - також буде зменшуватися. Це означає, що ми прагнемо, щоб держави в економіці ставало менше", - розповів Гончарук.

Крім цього планується суттєво збільшити витрати на дороги і припинити дотування великих підприємств.

"Замість дотування великих підприємств ми сфокусуємось на тому, щоб в разі прийняття земельної реформи компенсувати процентну ставку для фермерів (малих підприємств)", - резюмував прем'єр.

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", прем'єр-міністр Олексій Гончарук заявив, що Україна планує приєднатися до європейського енергетичного ринку вже в 2025 році.