RU  UA

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Валютний ринок

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

НБУ може відв'язати гривню від долара: якою буде заміна

НБУ може відмовитися від американського долара як основної валюти курсової прив'язки, якщо роль євро продовжить зростати в розрахунках у державі.

Про це повідомили в Нацбанку.

Читайте також: Що буде з гривнею: прогноз курсу валют до кінця 2024 року

НБУ повідомляє, що у кінці лютого Рада оверсайту індикаторів грошового та валютного ринків вперше здійснила перший періодичний огляд індикаторів валютного ринку (офіційного курсу нацвалюти до іноземних валют, облікової вартості банківських металів, довідкового значення курсу гривні до долара).

"Хоч валютна структура угод на українському валютному ринку підтверджує статус долара як ключової курсоутворюючої валюти, але у сегменті операцій фінансових установ із клієнтами кількість угод в євро у загальному обсязі ще з довоєнних часів має тенденцію до зростання. Так, частка угод в євровалюті за операціями з придбання безготівкової валюти клієнтами наблизилася до 50%. Продовження цієї тенденції з урахуванням євроінтеграційних прагнень України може вже в майбутньому актуалізувати питання доцільності переходу з долара до євро як основної валюти курсової прив'язки", - зазначають в Нацбанку.

Раніше ми писали, скільки можна зняти в банкоматі у 2024 році.

  • Вас може зацікавити:

Економіка України адаптувалася до війни, але є дуже велике "але": з’явився невтішний прогноз

Курс гривні у 2024 році: що прогнозують аналітики та НБУ

Як поповнити банківську картку за кордоном: українцям дали пояснення