RU  UA

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.55
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.55
Фiнанси

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

Всі новини

Адміністрація морських портів готує масові скорочення: що чекає безробітних співробітників

Майже 30% співробітників планує скоротити ДП "Адміністрація морських портів України" (АМПУ). Причина - оптимізації адміністративних витрат.

Про це повідомив керівник АМПУ Райвис Вецкаганс.

За повідомленням прес-служби компанії, оптимізація чисельності персоналу в АМПУ, в результаті якої вже було скорочено понад 800 осіб, проводиться протягом трьох років.

"Питання оптимізації дуже складні, адже ми говоримо про людей, наших співробітників. Кожен конкретний випадок вимагає окремого рішення. Але нам потрібно підвищувати ефективність бізнес-процесів і оптимізувати витрати", - наводяться слова Вецкаганса.

За його словами, на цьому етапі процес скорочення торкнеться в основному адміністративного апарату.

Всім звільненим співробітникам запропонують перекваліфікацію і зайнятість в інших сферах. Оптимізація чисельності працівників повинна завершитися протягом 2020 року.

Також повідомляється, що стратегія розвитку АМПУ передбачає корпоратизацію підприємства. Наступним етапом стане реорганізація філій підприємства. Для цього за регіональним принципом створять мережеві адміністрації морських портів.

В рамках оптимізації витрат компанія продовжить передачу непрофільних активів місцевим громадам або на приватизацію, а також вивід неосновних виробничих функцій на аутсорсинг.

Як повідомляв "Апостроф", агресія Росії проти України завдала українським морським портам на Азовському морі збиток у вигляді недоотриманого прибутку в розмірі близько 6 млрд грн.