RU  UA

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Фiнанси

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

17 квітня

Всі новини

Freedom Holding Corp. провела лістинг на біржі Nasdaq

Брокерська компанія Freedom Holding Corp., що працює в Україні під брендом "Фрідом Фінанс Україна", розмістила акції на найбільшій в США біржі Nasdaq, - повідомили Investory News, - до лістингу компанія була допущена ще на початку жовтня. Старт торгів відбувся 15 жовтня в 16:00 за київським часом.

Як повідомив виконавчий директор Freedom Holding Corp. Тимур Турлов під час прес-конференції напередодні розміщення, лістинг не був пов’язаний із залученням капіталу.

"Ні компанія, ні діючі акціонери на даний момент не мають великої необхідності залучати кошти і не випускали нові додаткові акції. Зараз у вільному обігу акцій на понад $150 млн. Нам вистачає вільних коштів, які є в обігу компанії. У 1-му фінансовому кварталі ми заробили $8 млн, і, маю надію, нам вдасться демонструвати хороший результат і надалі. Наша задача — отримати хорошу оцінку і задати тренд на підвищення зацікавленості до нашої компанії з боку інвесторів", — підкреслив Турлов.

Також він повідомив, що "отримання лістингу і статусу публічної компанії в США — це ціль, до якої компанія шла останні 6 років. Це був дуже довгий шлях: від підготовчого періоду, під час якого ми намагались зрозуміти, яким критеріям має відповідати публічна компанія, до юридичного структурування, яким ми займались останні 3 роки".

За його словами, великим викликом для компанії стало те, що вона нарешті готова показати, що може бути такою ж прозорою, як найбільші компанії США.

"Для нас Nasdaq — це дуже приємна біржа, в якій представлені великі компанії на кшталт Apple, Facebook і Google", — підкреслив пан Турлов.

Після розміщення акції Freedom Holding Corp. стануть більш доступними для широкого кола інвесторів США, а вартість акцій буде мати високу оцінку з їхнього боку.

"Капіталізація компанії станом на 13-14 жовтня оцінювалась у близько $800 млн. Вона значно зросла за тиждень перед лістингом", — повідомив виконавчий директор компанії.

Раніше в інтерв’ю Investory News Тимур Турлов розказав, що проведення лістингу на Nasdaq – це "дуже великий та важливий знак якості, яким не володіє жоден з наших конкурентів на ринку цінних паперів. По-перше, це означає постійний доступ до капіталу. Якщо ми побачимо якісь цікаві угоди, в тому числі з точки зору збільшення нашого бізнесу, покупки конкурентів, у нас тепер завжди є джерело капіталу. По-друге, ми пройшли величезний комплаєнс від найжорсткіших регуляторів світу, отримували рейтинги міжнародних рейтингових агенцій. Упевнений, це дозволить нам залучити клієнтів, яким потрібен респектабельний та надійний фінансовий посередник, якому вони зможуть довіряти всі свої дії".