RU  UA

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Зовнішня торгівля

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

В Україні пояснили, як Javelin без єдиного пострілу можуть зупинити агресію Кремля на Донбасі

Поставка американських протитанкових систем Javelin в Україну важлива в першу чергу як демонстрація підтримки з боку західних партнерів, що є одним з основних стримуючих чинників агресії Росії.

Про це "Апострофу" розповів колишній міністр оборони Анатолій Гриценко.

"Стратегічно важливим є сам факт поставки найбільшою в економічному, політичному і військовому плані країною світу озброєння Україні... Важливо, щоб Росія розуміла - навколо України гуртується світова громадськість, яка не приймає факту агресії і порушення міжнародного права. Частина цих партнерів готова допомагати в плані військово-технічного співробітництва", - говорить він.

У той же час, військовий експерт Михайло Самусь зазначає, що після поставок Javelin, Росії для можливого наступу доведеться поставляти на Донбас нову наступальну зброю, що загрожує новою порцією більш жорстких санкцій.

"Росія саме зараз не здатна на широкомасштабну агресію, оскільки знаходиться в не дуже стабільному економічному стані. Вона постійно намагається втручатися у внутрішні справи інших держав, але у неї не вистачає системних можливостей для управління цими кризами", - підкреслив експерт.

Детальніше про те, який вплив матиме поставка нових американських протитанкових комплексів Javelin в Україну читайте в матеріалі "Апострофа": Вистрілив і забув: що змінять "подарунки" Трампа у війні на Донбасі.